Hogyan mondjam el a páromnak, hogy nekem kell visszafizetnem a hitelt?
Tesóm anyám rábeszélésére hat éve 2000000 forint jelzáloghitelt vett fel amit nem tud fizetni.
Mivel én is tulajdonosa vagyok a háznak és aláírtam a hitelnek, ma kaptam egy levelet, hogy novembertől tőlem vagyis a fizetésemből fogják le a hitelt. Most mit tegyek?
attól, hogy tulajdonos vagy, még adóstársnak nem kellett volna lenned. Én is aláírtam annak idején a tesómak, hogy hozzájárulok a hiteléhez (mert az én tulajdonrészemre is jelzálog került), viszont amikor bajban volt a fizetéssel, én nem érdekeltem a bankot, mert nem volt közöm a hitelhez.
Nyilván a párod tud arról, hogy annak idején ezt aláírtad, meg nyilván anyukád pénzügyi helyzetével is nagyjából tisztában van, ha normális a kapcsolatotok. Akkor nem fogja meglepetésként érni, bár nem csodálom, ha kiakad, szerintem jogosan lesz mérges, hiszen neki kell más miatt összehúzni a nadrágszíjat.
Mire kellett a jelzáloghitel anyukádnak, mert az írtad ő beszélte rá a tesódat. Házfelújítás volt, vagy pl. vett egy autót jelzáloghitelre. Ha utóbbi, akkor azt el lehet adni, hogy ne az egészet te fizesd.
A párod reakcióját teljesen meg fogom érteni. Ilyet azért átgondol az ember, mielőtt fejest ugrik bele. Mennyi idő van még hátra és mennyi a törlesztőrészlet? Nagyon odavágja a költségvetéseteket? A tesód csak átmenetileg nem tud fizetni, vagy most már a nyakadba kaptad az egészet? Ezeket azért érdemes végiggondolni, mielőtt a párod elé állsz, de mindenképpen mondd el neki.
Hazugságra nem lehet kapcsolatot alapozni.
Miért ne kiabáljon?
Úgy gondolod nem érdemelsz meg egy alapos leb#szást?
Tévedsz...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!