Elmondjam a páromnak a gyanúmat? Engem szörnyen zavar.
Két éve vagyok a párommal, egy éve együtt élünk. Neki régen volt egy nagyon hosszú kapcsolata egy lánnyal. Igazából kb. 4-5 évig voltak együtt zavartalanul úgy igazán, mint egy pár, utána kb. ugyanennyi ideig a lány hol lelépett, hol visszajött hozzá.
Kb. 4 éve már végleg vége ennek az egésznek, a párom túl is van rajta. A csaj külföldön él a pasijával, aki körülbelül az apjával egyidős, de eltartja. Van egy fiuk is. Pontosabban a csajnak... És itt jön a gondolatom, ami csúnyán furkálja az oldalamat, és nem hagy nyugodni:
A kisfiú kb. 4 éves. Utoljára a csaj úgy érintkezett a párommal, hogy egy pár hónapot kavargattak, egy időre megint eltűnt a hölgyemény, aztán utoljára egy kéréssel fordult a páromhoz: terhes, el akarja vetetni, de nincs pénze abortuszra, és a párom adjon neki kölcsön. Megadni nem tudja, mert munkanélküli, de majd ledolgozza takarítással (a párom amúgyis bejárónőt keresett) meg egyéb házkörüli munkával. Itt már kapcsolatról meg szexről nem volt szó. A párom odaadta neki az abortusz árát, de a végén mégsem vették el a csajtól a gyereket, mert kifutott az időből jócskán, 18 hetes volt már. Így a pénz visszakerült páromhoz, és a csaj is eltűnt - végleg.
Ekkor viszont már elvileg megvolt neki ez az apjakorú pasija, elvileg ő csinálta neki a gyereket is. Elvileg.
Gyakorlatilag viszont, mivel a párommal is volt együtt akkor, simán lehet akár az övé is.
A páromat nem érdekli, a csaj nem keresi, nem kér számon rajta semmit, sosem mondta, hogy az övé lenne a kisfiú.
Soha nem akar és nem is akart a párom gyereket, és én sem. Egyszerűen nem szeretjük őket, nem lennénk jó szülők, és kész.
Szóval a lényeg, hogy felötlött bennem, hogy nem-e az övé az a gyerek, meg is kérdeztem, ő röhincsélt egyet, hogy dehogyis, legalábbis reméli, de esélytelen (tudni kell, hogy a párom már igen régóta úgy "védekezik", hogy kiveszi, szóval megszakítással, és csuda büszke magára, hogy sosem volt baj még, velem sem - naná, hiszen én gyógyszert szedek... a többiekkel meg maximum szerencséje lehetett), mert ő "vigyázott" mindig.
Ő ennyivel lerendezte, nem is érdekli tovább, de engem nem hagyott nyugodni, és összehasonlítgattam a csaj által a kisfiúról Facebook-ra feltöltött képeket a párommal, és hát eléggé kezd hasonlítani... Sokat mondjuk nem látok anyuka profiljából se, mert nem az ismerősöm, de az a 3-4 kép nekem elég gyanús...
Egyszerűen gyűlölöm a csajt is, amiért anno a párommal viselkedett (a fél város igazolja, még a valamikori barátai is a lánynak, nem csak a párom egyoldalú állításai alapján ítélkezek), és egyszerűen nem tudnám elviselni a gondolatot, hogy gyereke van tőle.
Elmondjam a páromnak, hogy én nagy hasonlóságot látok? Vagy hagyjam inkább, mert csak önzőség lenne? Végülis őt nem is érdekli, csak az én gondolataimat nem hagyja nyugodni a téma...
Már elmondtad neki, de őt nem érdekli. Ennyi.
Még az is lehet, hogy annyira mániád lett ez a dolog, hogy csak te látod a hasonlóságot - elnézést az őszinteségért, de ezt gondolom.
A párodnak már elmondtad a gyanudat.
Többet felesleges tenni, hiszen nem érdekelte eddig sem, azután sem.
Nem értem mi a kérdés.
(A véleményemet meg megtartanám magamnak)
Szerintem ne bolygasd az ügyet. A párod úgy tudja, hogy nem ő az apa, az ex is ezt mondja. Az exnek van már férje, a gyereknek is apja. Mindenki azt mondja, hogy az az idős férfi a gyerek apja. Te is fogadd el ezt, pláne így, hogy egyikőtök sem akar gyereket.
Normál esetben ilyenkor azt mondanám, hogy derítsétek ki az övé-e a gyerek és ha igen tartani kell vele a kapcsolatot, de leírásod alapján midenki úgy tudja, hogy a másik férfi a gyerek apja, most mindenki a helyén van, mindenki boldog, tehát szerintem ne bolygasd fel ezt a helyzetet. Éljétek világotokat a pároddal, magatokkal foglalkozzatok, felejtsétek el a múltat.
Te is értelmes vagy hallod, meg a párod is.
Miért gyűlölöd a csajt, attól "ahogy a pároddal viselkedett"? A drágalátos párocskád ugyanúgy benne volt, hagyta. Őt nem gyűlölöd miatta?
Ha az a gyanud, hogy apárodé a gyerek, még jó, hogy elmondod!
Ha nem tisztázod a helyzetet, a párod lehet le is fog lépni mellõled.
A hetes válaszolóval értek egyet, párod ugyanolyan korlátolt, féleszű és ostoba, mint a csaj, csodálatos párt alkothattak. Az ilyenekre mondom, hogy bárcsak sose szaporodnának.... ez a csuda büszke magára dolog meg még szánalmasabbá teszi őket.
Amúgy gratulálok a párod fiához, az egészben csak ő nem bűnös.
Egy féltékeny nő jobban hallucinál, mint egy drogos. Ezt már magamon is tapasztaltam, így visszanézve rettentő szánalmas dolgokon járt az eszem. Na de mindegy.
Mit vársz? A kérdésedre csak egy apasági teszt adhat választ.
A,. A pasid nem hajlandó rá mert:
- nem akarja tudni, ha az övé
- sejti, hogy az övé, de nem akar részt venni az életében
- sejti, hogy az övé, de nem akar gyerektartást fizetni
B,. A pasid hajlandó rá. A következmények, ha az övé:
- előtör az apai ösztön, rész akar venni az életében
- még elutasítóbb lesz, úgy gondolja tönkretetted az életét azzal, hogy fény derült az igazságra
- a gyerek anyja pénzt követel (onnantól már jogosan), ezért is te leszel a hibás
C. A következmények, ha nem az övé.
- ez esetben a pasidnak ki kell fizetnie az apasági tesztet (ha jól tudom 50ezer Ft)
- hibáztatni fog amiért kitetted ennek az egésznek
- talán beleéli magát, és csalódik, hogy mégsem az övé
Szóval bármi lesz, te az ő szemében hibás leszel. Csak magaddal szúrsz ki, bár a helyedben engem is megölne a kíváncsiság, de van amit jobb nem bolygatni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!