Mit gondoltok az ilyen jellegű diszkriminációról?
Ugye ha a diszkrimináció szó felmerül akkor egyből mindenki valami kisebbséget vagy a nőket érintő diszkriminációra gondol.
Most én viszont a férfiak sérelmére elkövetett diszkriminációra gondolok!
Szórakozóhelyek bevett gyakorlatairól van szó jelen esetben.
- Nagyon sok fizetős szórakozóhelyen (megmerem kockáztatni a 80-90%-ukban) rendszeres az a jelenség, hogy a nőknek ingyenes vagy kedvezményes belépési lehetőséget biztosítanak. Rendszeres találkozok azzal, hogy egy clubba a nőknek a belépő mondjuk 1000 ft. a férfiaknak pedig 2500. Vagy nőknek ingyenes, férfiaknak 1000.
- Ugyan kevesebb helyen mint a fent említett példa, de találkozni azzal is, hogy egyes helyeken a nőket welcome drink-el üdvözlik. A férfiaknak viszont ez nem jár!
- Olyannal is találkoztam már, hogy a nőknek különböző italakciókat biztosítottak. Ilyen pl az "egyet fizet kettőt kap". Csak nők részére!
Na most kérdem én ez mi? Lehet mondani, hogy sz@rrágó vagyok, de engem ez nagyon irritál. Mégis miért különböztetik meg így a nőket? Miért juttatják őket anyagi előnyhöz?
Én abszolut ellene vagyok a nők negatív diszkriminációjának, de az ilyen jellegű pozitív diszkrimináció is kiveri a biztosítékot nálam.
Ti, hogy látjátok ezt?
Kérlek ha válaszolsz akkor írd le, hogy melyik nemhez tartozol.
Nem negatív diszkrimináció, hanem a te rossz hozzáállásod, ami abból következik, hogy (a marketingen túl) nem ismered a férfi és női mentalitás, reflex és ösztön közötti különbséget. Akik ilyen marketingfogásokat alkalmaznak, azok ezt tudják (vagy nem, csak a következményeit, de nekik ennyi elég is).
A pontozásokkal nem kell törődni, aki nem tud válaszolni, mert nincs mit, annak hagy meg legalább a pontozás örömét. Az most ne zavarjon, hogy emiatt a pont nem felel meg a fölötte lévő szövegnek (hasznos volt..)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!