Mit gondoltok az ilyen jellegű diszkriminációról?
Ugye ha a diszkrimináció szó felmerül akkor egyből mindenki valami kisebbséget vagy a nőket érintő diszkriminációra gondol.
Most én viszont a férfiak sérelmére elkövetett diszkriminációra gondolok!
Szórakozóhelyek bevett gyakorlatairól van szó jelen esetben.
- Nagyon sok fizetős szórakozóhelyen (megmerem kockáztatni a 80-90%-ukban) rendszeres az a jelenség, hogy a nőknek ingyenes vagy kedvezményes belépési lehetőséget biztosítanak. Rendszeres találkozok azzal, hogy egy clubba a nőknek a belépő mondjuk 1000 ft. a férfiaknak pedig 2500. Vagy nőknek ingyenes, férfiaknak 1000.
- Ugyan kevesebb helyen mint a fent említett példa, de találkozni azzal is, hogy egyes helyeken a nőket welcome drink-el üdvözlik. A férfiaknak viszont ez nem jár!
- Olyannal is találkoztam már, hogy a nőknek különböző italakciókat biztosítottak. Ilyen pl az "egyet fizet kettőt kap". Csak nők részére!
Na most kérdem én ez mi? Lehet mondani, hogy sz@rrágó vagyok, de engem ez nagyon irritál. Mégis miért különböztetik meg így a nőket? Miért juttatják őket anyagi előnyhöz?
Én abszolut ellene vagyok a nők negatív diszkriminációjának, de az ilyen jellegű pozitív diszkrimináció is kiveri a biztosítékot nálam.
Ti, hogy látjátok ezt?
Kérlek ha válaszolsz akkor írd le, hogy melyik nemhez tartozol.
ez nem diszkrimináció, ez amolyan kereskedelmi pszichológia. azért van, hogy több nő legyen. képzelj el egy helyet, ahol van 100 férfi és 20 nő....a pasik fele hazamenne, mert látná, hogy aznap éjjel már nem lesz semmi érdekes :D
de ha van 100 nő és 20 férfi, akkor a szórakozóhely jobban működik... ilyen roppant egyszerű. de bele lehet magyarázni, amit akarsz, ha jól esik :D
N
Jaj drága kicsi szívem :DD
Ez nem diszkrimináció, ha puszta marketing.
A barinők oda fognak szokni és a pasijaikat elrángatják.
Vagy a pasik fognak odajárni barinőt keresni.
Ha a nőknek pénzbe kerülni, kevesebb nő járna oda.
Bizonyos emberek meg szeretik, ha sok ott a nő.
Tetszik érteni?
Ennek egyszerű oka van: a férfiak (hetero) olyan szórakozó helyre mennek ahol sok a nő. A nők ellenben nem érzik biztonságban magukat egy olyan helyen ahol túl sok férfi van. Tehát ha azt akarja a tulaj, hogy sok ember legyen minél több nőt kell becsalogatni.
Igazságosnak nem igazságos, de az üzleti élet ilyen.
magyarázza már meg, aki a piros kezet nyomkodja, hogy mi nem tetszik? mit várt, milyen választ?
ja nem kell. csak pár unatkozó, lepontozó kis ostobenkó :D
Persze, hogy marketing. Nem vagyok hülye!
Attól viszont még, hogy marketing célra használják még igenis negatív diszkrimináció!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!