Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Külföld: Magyarország visszafe...

Külföld: Magyarország visszafelé halad, nektek is feltűnt?

Figyelt kérdés
Pár külföldi -köztük németek - ha meghallják milyen rendeletek, változások lépnek Magyarországon életve, meghökkenve állapítják meg, hogy ez az ország visszafelé halad. Én is így látom. Alig várom, hogy elköltözhessek, felvegyem egy másik ország állampolgárságát, megváltoztassam a nevem és része legyek egy vidámabb, elégedettebb közhangulatú ország kultúrájának. Van itt még rajtam kívül valaki aki menekül innen?

2013. okt. 4. 11:39
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%

Én Ausztriából költöztem Magyarországra, pár éve.

Nem mondom azt, hogy minden a legnagyobb rendben, de az túlzás, hogy visszafelé halad.

Németországban is van ami fordítva halad , meg visszafelé, csak ehhez le kellene venni a szemüveget.

2013. okt. 4. 14:09
 12/18 anonim ***** válasza:
De mi itt minden környező országhoz képest lemaradtunk, még romániához képest is. elkurták.
2013. okt. 4. 14:11
 13/18 KZitus ***** válasza:
52%

Szervusz

Pontosan azért érzel így, mert még fiatal vagy.

Ha ott ahol felnőttél nem tanítottak meg gyökeret verni, bárhová mész, mindenütt gyökértelen maradsz. A leendő boldogságod a fejedben, illetve a gondolkodásodon múlik, dől el, nem attól függ hol élsz.

Lehet Magyarországon is boldog lenni és nagyon boldogtalan esetleg gazdagabban, külföldön. Nem ezen múlik.

Nem én találtam ki azt, hogy a pénz nem boldogít, és azt sem, hogy mindig ott jobb, ahol mi nem vagyunk. Írtad, hogy fiatal vagy. Ezért gondolkodol így.

Én "külföldön" élek, sokkal nehezebb körülmények között mint TE.(Hidd el tudom miről beszélek). De boldog vagyok, és nem mennék sehová, mert megtanultam a megelégedettség titkát Pál apostoltól. Köszönöm jól vagyok.

Üdvözlettel: Zita

2013. okt. 4. 19:10
 14/18 anonim ***** válasza:
A pénz nem boldogít? Ez nagy tévedés. 6000 Ft-ért már egész jó vibrátorokat kapni.
2013. okt. 4. 19:23
 15/18 A kérdező kommentje:
A Pál apostolos hozzászólással nem tudok mit kezdeni. Nem tudom miért kell belém beszélni, hogy boldogtalan leszek, nektek ezt tanították, a pesszimizmust? Csak halkan jegyzem meg, hogy már voltam a szóbanforgó országban és fantasztikusan érzem magam ott. A vibrátoros jó volt ;)
2013. okt. 4. 19:40
 16/18 anonim ***** válasza:

Amúgy egyetértek, a pénz nem boldogít. Az a megélhetéshez kell. S kint van annyi ami normális élethez kell, idehaza csak keveseknek. Aki nem tartozik közéjük, de normálisan akar élni annak fontolóra kell vennie a külföldi munkát.

De valóban nem a pénztől lesz boldog. Attól max. jóllakott lesz.

Bár ez se igaz, a tescoban gyakran 50 Ft/kg a rohadt krumpli, úgyhogy itt se kell feltétlenül éhezni.

2013. okt. 4. 19:44
 17/18 A kérdező kommentje:
Teljesen otthon érzem magam ott :) A pénz nem csak jóllakottságot ad, hanem szabadságot és a lehetőséget, hogy gyereket vállalhassak és tisztességes alapot nyújthassak neki az élethez és egészséges táplálékot a fejlődéséhez. Ennyi.
2013. okt. 4. 19:49
 18/18 anonim ***** válasza:
hehe egy besenyők által lakhelyétől 1000 kmre kergetett magyar nem beszél igy
2013. okt. 4. 20:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!