Most az baj, ha valaki félig cigány?
2es jól mondja hogy egy normális ember lenézi ezt a gondolkodás módot ami beléd szorult..
én is félig cigyány vagyok. de szerencsére fehér színű. a cigányok befogadnak cigánynak, a magyarok gyakran ha meg tudják hogy félig cigány vagyok, már utána nem úgy viselkednek velem. én egyébként nem bánom hogy van bennem cigány vér.sőt. örülök neki hogy beszélem ezt a nyelvet is, szeretem a cigányzenét. ismerem a cigány politikát. és nem utálom se a cigányokat se a magyarokat. a feleségem magyar. magyarok közt lakunk, dolgozunk.
van baráti köröm roma is és magyar is. a magyarok tudják hogy félig cigány vagyok. /egyébként a cigány baráti köröm sokkal-sokkal testvériesebb, össze tartóbb. és közel sincsenek olyan előítéleteik a magyarokkal szemben, mint vissza felé./
ha meg utálod a fajodat, ahonnan származol, akkor rád lehet mondani, hogy kannibál vagy.
Sok esetben a félcigányok rosszabbak mint a "teljes" cigányok. De amúgy attól függ, hogy mennyire foglalkozol cigányokkal. Ha magyar családban nőttél fel, hozzá kell tenni: normális magyar családban, ahol alapvető dolog a kultúrált viselkedés, nem veszekedtek a szomszéddal ha valami nem tetszik, rendesen dolgoznak a szülők stb., akkor nincs baj. Akkor van baj, ha félcigány létedre cigányok között laknál, és cigányokkal foglalkoznál. A rokonságban is ha a magyar szülőd rokonaival tartod a kapcsolatot nem a cigányokkal, akkor nincs baj veled.
Nem attól utálatos egy cigány (vagy félcigány) hogy mennyire barna, hanem attól, ha cigányokkal foglalkozik és cigányos az értékrendje, viselkedése.
Az én rokonságomba is belekrült egy cigány egy nagybátyám házassága révén. De őróla és az édeanyjáról egy rossz szót sem tudok mondani. Még a beszéde is halk, és soha nem hallottam csúnyán beszélni. Magyarok közt él, magyarokkal foglalkozik csak, így hiába nagyon barna az arca, eszembe sem jut, hogy ő voltaképpen cigány...
Emberre válogatja...
Én is cigány vagyok és soha nem volt problémám ebből, mert nem adtam rá okot. Nincs magyar és cigány neveltetés. Csak olyan szülő, aki egyáltalán nem foglalkozik a gyerekével és hagyja sodrodni, rossz döntéseket hozni.
Azért útálod a cigányokat ennyire, mert saját magadat nem tudod elfogadni. Ezt a saját agyadba kell hogy rendbe tedd.
Sok sikert hozzá!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!