Hivatalosan ki vallhatja cigánynak magát? Mármint elég ha félig cigány? És milyen előnnyel, illetve milyen hátránnyal jár ez?
Előny alatt értem azt, hogy kapnánk valamilyen segélyt.
Hátránynál meg azt, ha később tudnék munkát vállalni, nem csak ilyen éjszakait gyárakban, akkor ott jelentene ez valamilyen hátrányt?
23:24
Biztosan véletlenül nem szeretnek pont a cigányoknak munkát adni. Az összes itt élő kisebbség közül csak a cigánnyal van gond. Különös, nem?
Ha cigány vagy és annak is vallod magad, akkor elég jól megtudsz élni a becsületes emberek nyakán, persze ha nem a kocsmába hordod el a pénzt. Hátrányod nemigen származhat. Sosem a rendes cigányokkal van a gond. Igaz, ha kiderül, hogy a becsületesen dolgozó emberek pénzén élsz, akkor csúnyán fognak rád nézni. Viszont ez érthető, nemde?
Tudom, nehéz nektek is, de ne a munkáltatókra, meg a magyarokra mutogassatok. A néped érdemelte ki ezt az egészet. Nem mi tehetünk erről. Már így is többet tűrtünk a kelleténél.
23:59
Hidd el, ha mindannyian ilyen célokra költenétek a pénzt, akkor senki sem sírna érte. Próbáljátok meg, de ne szokjátok rá. Igyekezzetek szabadulni ebből a helyzetből. Mutassatok példát a többinek. Bár ez utóbbi úgyis felesleges, mert ezeknek semmi sem szent. Nem tanulnak semmiből.
Sok sikert!
A legtöbb önkormányzatnál van cigány kisebbségi önkormányzat is. Vedd fel velük a kapcsolatot és segíteni fognak, tuti.Van keretük pl ösztöndíjra is. Legalább is volt.
Amúgy bárki vallhatja magát akár hottentottának is.Nem az számít, hanem pl nálad a külsőd.
Azt azért nem értem, miért nem kaptok segítséget. Ahol egy szülővel él egy tanuló gyerek, jár némi segítség. A családsegítőt is felkeresheted, vagy a gyámügyet az önkormányzatnál.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!