Mit jelent számodra az anyanyelv?
Az anyanyelv összetett-- a szeretett szülőktől tanult első szavak az életben. De anyanyelve a saját népének is, és annak is kell maradnia ahhoz, hogy egy nép ne tűnjön el a történelem palettájáról.
Számomra a magyar a legszebb nyelv a világon, a többi a fülemnek huhogás, nyávogás,idegesítő, ronda zagyvalék.
nekem nyűg mivel kb 10-15 millióan beszélik elvileg napi szinten csak.
ezért hogy a többi emberkével is szót érthessek meg kellene tanulnom más nyelveket, amit egy angol német vagy mandrin anyanyelvűnek nem feltétlenül kell hogy ne 10 milliónyian hanem 1-2 mlliárdnyi ember megértse.
másrészt csak egy alapot jelent számomra a gondolatok kifejezésére.
és szerintem nem biztos hogy szép, mivel nem ismerek mást ,így nincs összehasonlítási alapom hogy ezt kijelentsem.
szóval mivel lusta vagyok nyelveket is tanulni így a könnyebben elérhető információkat is nehezebben tudom befogadni az internet és a mai távközlési technika segítségével, hiszen sok számomra érdekes anyag nincs is lefordítva még erre a "kis" (kevesebbbek által használt)
nyelvre amit (úgy ahogy) megértek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!