Mit jelent számodra az anyanyelv?
Figyelt kérdés
2010. szept. 9. 20:19
1/8 anonim válasza:
Az egyik(?) legofntosabb dolog számomra abban, hogy magyar vagyok. Nagyon szeretem a magyar nyelvet, azon gondolkozok(persze angolul beszélek, akkor megpróbálok minél többet "angolul gondolkozni"), azon tudom magamat a legjobban kifejezni, meg amúgy is szimpatikus nyelv :)
2/8 anonim válasza:
Az, hogy ezt a nyelvet beszéltem gyermekkoromban, ezt beszélik a magyarok, a népem. De nekem így van a némettel is, nekem ez az apanyelvem.
(Ha kint dolgozom, akkor meg angolul gondolkozom, így számomra nem ezen múlik)
3/8 anonim válasza:
Talán többet, mint sokaknak. Én úgy gondolom, hogy meg kell tisztelni a magyarságunkat azzal, hogy az anyanyelvünket helyesen, szépen használjuk akár szóban, akár írásban. (Tudom, hogy nem mindenkitől várható el a tökéletes anyanyelv használat, de az igen, hogy mindenki törekedjen rá...)
4/8 anonim válasza:
Utolsó, egyetértek, nem szeretem, ha kicsavart kifejezésekkel, stb.-kkel elcsúfítják a nyelvünket.
első
5/8 anonim válasza:
A magyar nyelv sok-sok másik nyelvből vett át kifejezéseket, fejlődött, egyszerűsödött, azaz változott, és
most sincs ez másként.
6/8 anonim válasza:
Mármint a saját anyanyelvem? Az elég fontos nekem :) Hiába, hogy más nyelven is beszélek, de magyarul gondolkodom, magyarul álmodom, magyarul fejezem ki az örömömet reflex szerűen és magyarul káromkodom ha ideges vagyok. Olyan természetes, és olyan fontos számomra, mint a lélegzés.
7/8 anonim válasza:
Gyerekkorom óta rengeteget írok, épp ezért számomra különleges jelentőséggel bír az anyanyelünk. Szeretem a gazdag szókincsét, a bő kifejezéstárát, és talán erre még büszke sem lehet az ember, hisz a nyelv számunkra már adott dolog, de ha külföldivel találkozok, szeretem megemlíteni, hogy magyar vagyok. Ettől nem lettem különlegesebb, mint más ember, de jó érzés elmondani, hogy ehhez a nemzethez tartozom, akkor is, ha sokan már a saját hazájukat is leköpködik.
8/8 anonim válasza:
Ha konkretan a magyarra, mint anyanyelvre gondolsz, akkor az nagyon kulonleges, mert amig nagy vilagnyelveken meg lehet tanulni, magyarnak szuletni kell, mert magyarul megtanulni kesobb mar nagyon nehez lenne es csak keveseknek sikerul.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!