Ha valakihez gyerekkorától fogva legalább 3 nyelven beszélnek, akkor annak lehet 3 anyanyelve?
Nem ütöttem mellé,hármat akartam írni.Azt tudom,hogy lehet valakinek két anyanyelve,de három is lehetséges?
(Ha rossz helyen lenne a kérdés,kérem valaki jelentse.)
Előre is köszönöm a válaszokat!
Lehet. Ismertem egy ilyen családot, ahol az apuka magyar volt, az anyuka angol, a nagymama, aki velük élt orosz.
A gyerekek mindhárom nyelvet tökéletesen beszélték.
"Nekem azt mondták, hogy az az anyanyelvünk amelyiken számolunk."
Ez nem igaz, ez CSAK attól függ, hogy melyik nyelvü iskolában tanultál számolni.
Persze. Én ismertem olyat, ahol több is volt:
- egyik szülő angol
- másik szülő magyar
- Franciaországban éltek
- majd átköltöztek Olaszországba
--> A kisgyerek angolul, magyarul, franciául és olaszul is anyanyelvi szinten beszél.
Értem.
Köszönöm szépen a válaszokat!
igen,de előfordulhat,hogy egy ideig keverni fogja a nyelveket!
nekem van egy ismerősöm,akinek az unokája magyarul,spanyolul ,németül és egy kicsit angolul is beszél.az unoka 7 éves!
anyuka és apuka sok nyelven beszélnek és amikor otthon vannak mindig más nyelven beszélnek a kisfiúhoz.amilyen nyelven kérdezik,olyan nyelven válaszol nekik.
azt hozzá kell tennem,hogy erre nem sok kisgyermek!
de 2 nyelvre szerintem mindenki,még talán 3-ra is!
meg kell próbálni,de előtte mindenképp beszélj egy szakértővel,hogy mi a véleménye a 3 nyelvről!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!