Ti használtok ún. életmentő kártyát? Mit gondoltok róla?
Olvastam egy új felhívást az életmentő kártyáról. Lényege, hogy a tárcában legyen mindig, benne a személyes adatokkal, valamint a vércsoporttal, az esetleges allergiával, szedett gyógyszerekkel, és persze az értesítendő személyekkel.
Ti használtok ilyet? Ha igen, volt már akinek tényleg az életét mentette?
Rettegek a tűtől :/ Egészségügyi okból is csak egyszer vettek eddig vért tőlem életemben, és akárki, akármit mond, rohadtul fáj! Jobban, mint mikor eltörtem a lábfejem egyik csontját. Pedig az is fájt!
Egyébként párom adott vért a minap és nem mondták meg a vércsoportját. Igaz, nem kérdezte, de alapból nem mondták meg neki, így az övét e tudjuk...
Köszönöm, mindenkinek ment a zöld kéz!
Egyébként én biztosra tudom a vércsoportom, már kiskorom óta. Valahogy egyértelmű számomra, hogy tudjam, és csodálkozom is, hogy sokan nem tudják. Bár azt hallottam, hogy tényleg előbb ellenőrzik, nem adnak csak úgy pacsira még nullásat sem. Aztán kitudja. Mindenesetre, az allergia meg a szedett gyógyszer nálam tényleg életmentő lehet. Penicilin allergia egy kis szívbillentyű ritmuszavarral kombinálva, amire még gyógyszert is szedek... Nagyszerű párosítás:)
24: aztán ki tudja...
én tudom, mert néhányszor adtunk már trafót sürgősséggel :) Én írtam korábban is, hogy mindig meg van határozva a vércsoport.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!