Milyen módszereket használtok önmagatok motiválására?
Engem mindig az mozgat,hogy milyen boldog leszek és elégedett,ha elérem a célt. Hogy büszke leszek magamra,hogy megcsináltam,és hogy (ha olyan dologról van szó,amit őket is érinti) a környezetem is nagyon boldog,ha véghez viszem.
Kisebb céloknál ugyanígy működik. Pl.emlékszem,mennyit gyűjtöttem kamaszként egy-egy cd-re,vagy dvd-re,és mennyire apró,de számomra hatalmas öröm volt az,hogy a sok spórolás után meg tudtam venni.Amikor diplomáztam vagy nyelvvizsgáztam,akkor meg az is mozgatott,hogy a szüleim mennyire büszkék lesznek rám. :D
"mivel motiváljátok magatokat, hogy ne adjátok fel idő előtt?"
Azzal hogy ez és ez jobb lesz ha ezt és ezt megcsinálom. Ez általában elég szokott lenni :)
Nem a célra koncentrálok, hanem belevetem magam és csinálom. Kampányszerűen élem az életem, alapvetően nem nagyon csinálok semmit, csak elvagyok, olvasok, ülök a suliban, a munkahelyemen apró-cseprő ügyekkel foglalkozom.
De ha valamit kell csinálni, akkor belevetem magam, és csakis azzal foglalkozom. Tanulásban, munkában is így van. Ha jön a projekt határideje, akkor napokig azzal kelek, azzal fekszem. Szintúgy vizsgák előtt. Ilyenkor elképesztő teljesítményre vagyok képes.
Aztán megint csinálom a semmit :D
Őszintén én iszonyúan élvezem, amikor elragad egy probléma, és teljesen az tölt ki. Ilyenkor mintha másik ember lennék. Bár tudom, hogy ez nem túl egészséges megoldás, de mit tehetnék? Folyamatos,apránkénti haladásra képtelen vagyok.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!