Alkoholról való leszokást segítő módszereket keresek. Hasonló mint a dohányzásról leszoktató "Rövid úton leszokni a dohányzásról (Allen Carr) ". Hogyan tudnám végleg letenni a piát? 33/F
4-5 éve a legtöbb idő amit pia nélkül tudtam tölteni az 2 hét volt. Az utóbbi időben is voltak ilyen időszakok.
Az a baj ha iszok nem tudom a mértéket, annyit iszok hogy másnap alig emlékszek valamire....
A cigit most sikerült leraknom 1 hónapja, előtte 20 évig cigiztem.
Hogyan tudnám végleg letenni a piát is?
Ez már nagyon jó ha le akarsz szokni. Ez az első lépése a gyógyulásnak.
A férjem pszichiátriára járt és ott segítettek neki.
Ezt nem kell reklámozni és menni fog a dolog. Ők tudják hova irányítsanak és hol van ilyen program ahol segítenek az alkohol leszokásba.
Tiszta szívből kívánok neked sok sikert hozzá!
Én tejet iszok sör helyett, csak vannak a hétvégék a haverok, meg mindig van valami esemény....
Rövid úton leszokni a dohányzásról (Allen Carr) ezt írd be a googléba, vagy valamelyik torrent keresőbe,esetleg ha idősebb vagy akkor a gyermeked kérd meg hogy töltse le neked hangos könyv formájában. Én így hallgattam meló közben.
Önerőből kevés esélyt látok rá.
Módszer amit javasolni tudok: anonim alkoholisták gyűlését látogasd. (Lehetőleg józanon! Hiszen akkor fog eljutni hozzád az üzenet) Az az elvük, hogy amikor arra érzel késztetést, hogy igyál, akkor helyette menj el gyűlésre. Erre akár naponta is van lehetőség. Internetcímet nem adok, google-t használva mindent megtalálsz, amit szeretnél. Még annyi: hogy elég sok helyen megtalálhatóak, bizonyára a lakóhelyedhez közel is találni fogsz központot. (különösen, ha bpi vagy, bár ezt nem tudom) Náluk titoktartás van, amit az ember ott hall, azt ott is hagyja. Egyetlen feltétele van a látogatásnak, hogy valaki alkoholistának vallja magát.
Eredetileg ebben benne van a vallás is, de nem ez a lényeg. Ha valaki ateista, az is mehet, a lényeg, hogy valamiben higgyen. Ezt ő magának is kialakíthatja, akár az is hit, hogy hiszem abban, hogy új életet tudok kezdeni. Nem kell feltétlenül Istennek nevezni azt a dolgot amiben hiszel. Ezt azért írtam, még mielőbb a vallásos momentum miatt eltántorodnál.
Én őket tartom a leghatékonyabbnak, talán nem vélelten, hogy világszerte elterjedt a mozgalmuk. Csak elenyésző azoknak az érintetteknek a száma akik jelentkeznek is. Aki pedig nincs ott, azon nem tudnak segíteni.
Ezt akár össze lehet vonni orvosi segítséggel. Először a háziorvost keresném fel a helyedben, aztán ő irányít tovább.
12:30 vagyok
Egy dolgot tudnod kell, mielőtt belevágsz:
Gyógyult alkoholista nincs, csak olyan aki nem iszik. Ami azt jelenti, hogy ha változtatni akarsz az teljes alkohol megvonást jelent. Vagyis soha egy korty sört se ihatsz mostantól, mert lehet, hogy az az egy korty döntene vissza oda, ahonnan most ki akarsz jönni.
Tehát a barátokat is érdemes beavatni a problémádba (még ha nehéz is), biztosan támogatni fognak
Miért kell orvoshoz menni?
Saját magamtól nem fog menni?
Csak mert a dohányzás is ment.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!