Ti használtok ún. életmentő kártyát? Mit gondoltok róla?
Olvastam egy új felhívást az életmentő kártyáról. Lényege, hogy a tárcában legyen mindig, benne a személyes adatokkal, valamint a vércsoporttal, az esetleges allergiával, szedett gyógyszerekkel, és persze az értesítendő személyekkel.
Ti használtok ilyet? Ha igen, volt már akinek tényleg az életét mentette?
Én nem használok, bár elég értékes dolognak tűnik.
Lényegében a vércsoportomat sem tudom biztosra, csak valószínűsítem, hogy zérós...
Nem, de jó ötlet.
TAJ kártyán miért nem lehet egyébként feltüntetni a vércsoportot? Ezt sosem értettem...
A vércsoport felesleges, soha nem adnak meghatározás nélkül vért, sürgős esetben sem. Egyébként okos ötlet.
Lehet, hogy nevetséges, de nekem pl a 16 éves kamaszom úgy megy el koncertre, nagyobb eseményre, hogy alkoholos filccel a csuklójára írja a számomat :) A táska elveszhet alapon :) Nem én kértem, valamelyik barátnőjétől látta.
Bár nekem nincs ilyen (de szeretnék egyszer) de nagyon jó ötletnek tartom.
Az egyik kolléganőmnek évek óta van.. Pár éve ez mentette meg az életét, ugyanis balesetet szenvedett, és a mentősök olyan gyógyszert akartak beadni amit ilyenkor szokás. A kolléganőm erősen allergiás a penicillinre, így ha ezt nem tudják akár nagyobb baj is lehetett volna..
Hát az jó kérdés, hogy miért nincs a TAJ kártyán a vércs...
Én most csinálok egyet egyébként, bár még sosem lettem rosszul az utcán, de ha mégis, akkor jó tudni, hogy pl. pencilin allergiás vagyok, ami a legtöbb gyógyszerben benne van...
Hát, vért nem adnak csak úgy, azt mindenképp tesztelik. (Mi van, ha rosszul tudod? Hülyebiztosra kell ezt a rendszert is csinálni)
Allergia jó lehet, de azt inkább karszalagon szokták. A pénztárcába nem nyúlhatnak. Az más kérdés, hogy a mentősök között sajnos sok a "saját zsebre dolgozó". Elég gyakori, hogy a nem teljesen tudatánál levő beteg értékei eltűnnek valamilyen csoda folytán... Rokon mentősökkel dolgozik, heti több rendőrségi ügyük van ilyenek miatt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!