Ti használtok ún. életmentő kártyát? Mit gondoltok róla?
Olvastam egy új felhívást az életmentő kártyáról. Lényege, hogy a tárcában legyen mindig, benne a személyes adatokkal, valamint a vércsoporttal, az esetleges allergiával, szedett gyógyszerekkel, és persze az értesítendő személyekkel.
Ti használtok ilyet? Ha igen, volt már akinek tényleg az életét mentette?
Nincs ilyenem,mert nincs allergiám,betegségem,páromnak se.
De a fiunknak van olyan karszalagja,amin a nevünk,elérhetőségünk van,és hogy mire allergiás.Ez vizhatlan,bárhova megyünk ahol icipici eséllyel is elkóborolhat,rácsatolom a kezére,2 éves örökmozgó.
igen, amcsi filmekben nulla negatívat.
Itthon kizárólag csoportazonos vér adható, serafol kártyával a meghatározás alig pár perc, de a hagyományos módszer ideje sem hosszú. nincs univerzális donor a transzfúziónál.
13:20! Valami hasonló:
Nekem ezzel a problémám, hogy nem vagyok biztos benne, hogy a mentős adott esetben turkálna a pénztárcámban.
Mellesleg én sem tudom, mi a vércsoportom. Csak azt tudom, vagy A+ vagy 0-. De ha tényleg megnézik, akkor tök jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!