Mit csináltok ebben a hőségben?
hasogatom a fát, tegnap is meg ma is ez a feladat, 5 tonna tegnap meg volt, ma is meg kellene csinálnom,ha pihenek közben, akkor netezek.
az asszony meg főz éppen.
a kutyám meg a tűző napon nézi, mit csinálok én a sok fával.
Hát párom 3-ig dolgozik.Szegény,reggel már szédelgett,biztos a melegtől,mert 30 fok van itt bent és csak megy feljebb.
Egész nap megy a ventillátor,de nem sokat segít.Nem sok mindent fogunk ma csinálni:pihenünk,filmezünk,jégkrémet eszünk,de az is lehet,hogy megyünk el.
Te kérdező?
(annyira irigylem,akinek medencéje van otthon)
tvzek,gépezek, medence
de idebent van légkondi,igaz kis teljesítményű de nem rossz azért
Szenvedünk....
Klímánk nincs, nem is akarunk, mert drága, és egészségtelen plusz könnyen meglehet fázni ha nagyon alacsonyra állítjuk.
Strandra nem akarunk menni mert utáljuk a tömegnyomort, és most mindenhol az van szinte. Plusz a barátnőmnek elég érzékeny most a bőre, pár hónapja a munkahelyén erősen megcsapta ott a gőz és akkor elég durva égési sérülése volt, és most pihentetnie kell, mondták hogy idén felejtse el a napozást. Tehát azt sem akarjuk hogy baja legyen.
Van nekünk beépített medencénk a kertbe, de mivel épp felújítás felében van a házunk plusz bővítünk így ott tároljuk a hungarocellt meg az egyéb anyagokat hogy azért el is lehessen férni a kertbe. Szívem szerint a tetőtérbe dolgozgatnék, le kellene vakolni a válaszfalakat, villanyt bekötni, de a tető szigetelésével még nem vagyunk meg és ott van vagy 45-50 fok, 2 percig voltam fent ameddig lemértem néhány helyet hogy tudjam mennyi vezetéket kell hozassak, de nem bírtam tovább megmaradni.
Főzést letudtuk tegnap szerencsére így azzal nem kell szenvedni.
Talán megnézünk 1-2 filmet a délután meg estefelé elmegyünk egyet sétálni és ennyi volt a nap. Nem tudom milesz még, holnap elég gáz munkám lesz hogy ott hogy fogom bírni az is más kérdés.
Akinek nincs klímája, néhány tipp, egyéni tűrőképességtől függően:
- hideg vízzel átitatott, kicsavart pólót felvenni
- hosszú haj esetén vizezni a hajat, vagy rövid hajnál vizes konyharuhát tekerni a fejre (turbánszerűen)
- Csuklón, bokán vizes ruha, aki a hátán nem bírja
- lefagyasztani néhány palack vizet, majd a ventillátor elé állítani, hogy átfújjon rajtuk - sokkal hidegebb levegőt fog így fújni
- ruhába csavart fagyott palack vizet ölelgetni
- gyógyszertárban néhány száz forintért lehet hűthető/melegíthető zselét kapni. Ezt szintén ruhába csavarva lehet bárhová tenni a testen, nagyon sokáig tartja a hőt. Később akár melegvizes palack helyett is lehet használni télen hasfájásra, fülfájásra, stb, ilyenkor a mikróban kell melegíteni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!