Mit csináltok ebben a hőségben?
Áldom a légkondi feltalálóját és tojok a várható villanyszámlára, 18 fokra állítva megy 24 órája és fog is hétfő reggelig.
Amúgy mára beltéri tevékenységet terveztem; főzök, szappant készítek, tévézek, alszom és bármi, amihez épp kedvem szottyan.
A férjem meg elvan a tegnap szerzett leégésével, őt fél óránként lefújom bőrnyugtatóval ahol nem éri el magát, aztán további tíz percig áll egy helyben, mint egy bizarr szobor, hogy ne kenjen össze semmit, amíg beszívódik a bőrébe.
Én tanulok ma egész nap, kb este 8 ig, kedden versenyvizsgám van, már elegem van, inkább indulnék most rögtön. Utána kivisszük a kutyánkat sétálni, játszani.
23-L
Ülünk a jó hűvös szobában, tetőtérben lakunk, úgyhogy a légkondi megy (27-28 fokon) és szuper a hőmérséklet. Folyamatosan be van keverve citromos gyömbéres víz. Kártyázunk, olvasunk, pihenünk, TV-zünk.
Akinek van tetőri ablaka egy praktika: vettem 600 Ft-ért autó szélvédőre való ezüst színű hővédő takarót és cellux-szal feltettem a tetőrési ablakokra. Sokkal jobbak, mint a reluxa (az egyiken nálunk van, de nem sokat ér). Most tök jó és sokkal olcsóbb, mint reluxát csináltatni :-)
Első vagyok. Szeretem és nagyon jól bírom a hideget. A melegtől inkább rosszul vagyok.
Szerencsére még soha nem fáztam meg, pedig edzések után is sokszor az ottani légkondi alá állva szárítom magam zuhanyzás előtt. Huzatot is jól bírom, még attól se volt soha bajom.
Gondolom idősebb korban majd elkezdek érzékeny lenni, addig kiélvezem a hideget és a huzatot.
Itthon vagyok még.
Vizes törölköző a lábamon, és a hajam is kb. óránként bevizezem.
Nagyon nyűgös vagyok már ebben a melegben.
Délután talán elmegyünk strandra fürdeni.
Elnézésedet kérem kedves első, de nem sok eszed van...
18°C-on járatod a klímát, mikor odakint majdnem 40°C van? Ez a nagy hőmérséklet-különbség nagyon megviseli a szervezetet, még ha most nem is veszed észre.
De hogy a kérdésre is válaszoljak, pihenünk. Tavasszal lett hőszigetelve a ház, így most is kellemes 24°C van idebent. Késő estétől kora hajnalig nyitva vannak az ablakok bukóra, napközben mind be van zárva és a redőnyök is le vannak engedve. Idén a klímát még be sem kapcsoltam :) A kertben fel van állítva az áruházláncos medence, akinek kedve van hozzá az csobbanhat egyet, továbbá vettem két nagy dinnyét, ebben a nagy melegben nincs jobb, mint a hűtött gyümölcs. Persze a sörön kívül :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!