Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az összeeskü...

Mi a véleményetek az összeesküvéselméletekről? Miért?

Figyelt kérdés

Pár napja hívott fel egy barátnőm, hogy halálfélelme van, mert a h1n1 elleni oltásban méreg vagy beültethető chip vagy nem is tudom, micsoda van és kötelezővé fogják tenni és ki fogják irtani a Föld lakosságának jelentős részét.

Két órán keresztül beszéltünk (anyagi csőd lehetett neki :) ), utánakerestem az interneten minden fellelhető anyagnak a témában, de nem tudtam őt meggyőzni. Sajnos egy általa nagyra tartott ember - ráadásul tanára - is azt mondta neki, hogy fél, hogy megölik.

Szerintem ez nyilvánvaló hülyeség, ilyen tervet készíteni még csak-csak lehet, keresztülvinni viszont nem.

2009. okt. 21. 14:30
1 2 3
 21/30 A kérdező kommentje:

Érdekes, mindenki nagyon sötéten látja a világot. Lehet, hogy mégiscsak én vagyok a túl naiv :)

Köszönök minden választ!

2009. okt. 21. 16:55
 22/30 anonim ***** válasza:
100%
Nekem gyanús, hogy szupertitkos manipulációkról mindenki mindent tud.
2009. okt. 21. 19:43
 23/30 anonim ***** válasza:
75%

"Mi a véleményetek az összeesküvéselméletekről?"

Az, hogy kiegyensúlyozott felnőtt ember számára nevetségesek.

"Miért?"

Azért lenne jó, ha az emberek pl. történelemkönyveket olvasnának, mert megértenék, hogy működik a társadalom, a politika, a gazdaság. A valóság nem hősök és gonoszok harca, nem titokzatos csoportok uralják a világot, akiknek egyetlen célja valami őrült gonoszságot véghezvinni. Az utóbbi a mesékben és az akciórajzfilmekben van, a valóság más.

"a h1n1 elleni oltásban méreg vagy beültethető chip vagy nem is tudom, micsoda van"

Ki a fenének lenne érdeke? Ez az első kérdés, amit minden hasonló esetben fel kell tenni. Kinek érdeke, hogy a barátnőd lenyeljen egy chipet vagy mérget?

"és kötelezővé fogják tenni és ki fogják irtani a Föld lakosságának jelentős részét."

És ez kinek lesz jó? Erre kellene részletes választ adni. Utána a következő kérdés: Ha ki akarják irtani a Föld egy részét, akkor ehhez mekkora szervezettség kell? És ha akkora, amekkora, akkor hogyhogy senki nem köpi be a szervezőket?

"Sajnos egy általa nagyra tartott ember - ráadásul tanára - is azt mondta neki, hogy fél, hogy megölik."

Üldözési mániás szegény tanár. Ez nem ritka.

2009. okt. 22. 02:18
 24/30 anonim ***** válasza:
29%
A Föld sokkal több embert is el tudna látni, mint amennyien vagyunk.
2009. okt. 22. 14:29
 25/30 anonim ***** válasza:
62%
Ha te világuralomra akarnál törni, terjeszteni kezdenéd, hogy így és így akarsz átejteni mindenkit? :D
2009. okt. 22. 14:33
 26/30 anonim ***** válasza:
62%

14:33-as: Ami azt illeti, igen.

Szerinted elhinné valaki?

Senki. Sőt, körberöhögnének.

Tehát nyugodtan csinálhatom, mert senki sem fog gyanítani semmit.

2009. okt. 22. 14:40
 27/30 anonim ***** válasza:
62%
Ezek szerint mégis. A kérdező barátnője például nem röhögött.
2009. okt. 22. 14:58
 28/30 anonim ***** válasza:
Ha én alapítanék egy ilyen titkos társaságot, a létezéséről sem tudhatna kívülálló.
2009. okt. 23. 20:20
 29/30 anonim ***** válasza:
Lefognak minden egyes embert, hogy beoltsák? Vagy belénk lövik, mint a vadállatokba a nyugtatót?:P
2009. okt. 23. 20:35
 30/30 anonim ***** válasza:
Ha lenne ilyen, egyrészt azt kötelezővé tennék, mint védőoltás, másrészt az egyszerű embereket felesleges lenne ilyennel beoltani, mert nem gondolkodnak másrészt ez a generáció már szinte teljesen agymosott lesz így semmi értelme. Majd idővel talán kötelezővé tesznek egy chipet, ami számon tartja, hogy mikor hol jársz, és mit teszel, "...ha valaki ellenünk fordul, annak egyszerűen lekapcsoljuk a chipjét..."
2012. ápr. 22. 19:22
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!