Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mi a véleményetek az összeeskü...

Mi a véleményetek az összeesküvéselméletekről? Miért?

Figyelt kérdés

Pár napja hívott fel egy barátnőm, hogy halálfélelme van, mert a h1n1 elleni oltásban méreg vagy beültethető chip vagy nem is tudom, micsoda van és kötelezővé fogják tenni és ki fogják irtani a Föld lakosságának jelentős részét.

Két órán keresztül beszéltünk (anyagi csőd lehetett neki :) ), utánakerestem az interneten minden fellelhető anyagnak a témában, de nem tudtam őt meggyőzni. Sajnos egy általa nagyra tartott ember - ráadásul tanára - is azt mondta neki, hogy fél, hogy megölik.

Szerintem ez nyilvánvaló hülyeség, ilyen tervet készíteni még csak-csak lehet, keresztülvinni viszont nem.

2009. okt. 21. 14:30
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
67%

Mi a véleményem az összeesküvés-elméletekről?

Csak gondolj a 20-ik századra. Elég jól dokumentált történet. És mi minden derült ki utólag, és mi minden nem! Sokan, akik átélték, vagy részt vettek az emberi katasztrófáiban, sok mindent másként csinálnának, mert rájöttek, hogy mennyi politikai ármánykodás és szemétség tette tönkre tízmilliók életét! Nem csak az úgynevezett "rossz oldalon".

Akik most is úgy tesznek, hogy "minden szép és jó", azok nem a földön járnak.

2009. okt. 21. 15:28
 12/30 A kérdező kommentje:
Látom már, kár volt leírnom a háttérsztorit, azért tettem csak, hogy érzékeltessem, mire gondolok. Nem erre a konkrét témára vonatkozik a kérdésem, hanem általában. Szóval kérlek, vegyétek úgy, mintha csak a vastag betűs részt olvasnátok :) Köszönöm
2009. okt. 21. 15:30
 13/30 A kérdező kommentje:
15:28-as köszönöm a választ, az előző kommentem írásánál még nem olvastam a hozzászólásod. Tipikusan az az ember vagyok, aki nem a földön jár, de! még semmit nem találtam, ami azt mondaná, hogy vannak ilyenek. Természetesen az emberiség sok hibát követett el, de hát nem ezekből tanulunk?
2009. okt. 21. 15:39
 14/30 anonim ***** válasza:
40%

Létezik egy mára már elég "erős" lábakon megálló elmélet (elismert közgazdászok vallják), miszerint a liberális oligarchia célja, hogy kiírtson jópár millió embert a földön lévén annak készletei, tartalékai igencsak végesek, nem ennyi emberre lettek méretezve, és csak kész ráfizetést jelentenek, ezzel egyúttal veszélybe sodorják üzleti érdekeiket... Ezt pontosan az egészségügy machinálásával kívánják megvalósítani...

Úgyhogy VAN okunk rettegni, a gépezet beindult!!!

2009. okt. 21. 15:58
 15/30 A kérdező kommentje:
Kik ezek a közgazdászok? Szívesen utánanéznék a témának, csak "elismert közgazdász"-ra egész más találatot ad a google, mint "dr. Gipsz Jakab"-ra...
2009. okt. 21. 16:08
 16/30 anonim ***** válasza:
85%

Tény, sok hülyeséget hallani ilyen téren.

Ugyanakkor viszont van az éremnek egy másik oldala is: éppen azért, mert ennyire valószínűtlenek az összeesküvés-elméletek, és mert az elsöprő többség eleve hülyeségnek tartja őket, minden további nélkül létezhet és működhet egy-kettő mégis, mert teljes biztonságban van, és sosem kell félniük az illetékeseknek, hogy lelepleződnek. Elvégre még ha valahogy ki is szivárogna a teljes sztori és megtudná mindenki, akkor is csak legyintenének, hogy á, egy újabb hülye összeesküvés-elmélet.

Szóval ha egy-hatalmas a megfelelő helyeken egymásra talál, akkor tényleg gyakorlatilag bármit keresztülvihetnek úgy, hogy vagy soha nem derül ki, vagy ha mégis, senki sem fogja elhinni. Ez kb. olyan, mintha te mondjuk láthatatlan lennél és át tudnál menni a falakon: simán kipakolhatnád bármelyik bankot, és sose tudnák meg, hogy te voltál, plusz az esetről készült beszámolókat is csak pár holdkóros hülyének meg banki felelőtlenségnek tudná be mindenki.

Szóval... nem állítom egyik ilyen elméletről se, hogy igaz lenne, csak azt mondom, hogy ez az általános és széleskörű szkepticizmus irántuk valahol veszélyes is, mert tényleg ideális körülményeket teremt valami nagyobb szabású disznóság kivételezéséhez. Legalábbis kicsit utánajárni érdemes lenne a dolgoknak, nem kapásból félredobni mindent, még ha mégoly hülyeségnek tűnik is.

Szerintem.

2009. okt. 21. 16:09
 17/30 anonim ***** válasza:
75%

Azért az emberek zabálják az összeesküvéselméleteket, lássuk be! Csak nem mindegyik talál kellő visszhangra, mert mondjuk nincs megfelelően "propagálva"... lsd. a fenti.

Vagy miért dölt össze a World Trade Center, mert az acéltartókba már szántszándékkal, jó előre raktak valamit maguk az amerikaiak, amitől mégjobban felhevült a robbanástól, és megolvadt???stb...

A közgazdászról legyen elég annyi, h Cs. Magdolna

2009. okt. 21. 16:20
 18/30 anonim ***** válasza:
62%

Azért pl. a WTC is érdekes dolog. A háború mindig nagy biznisz, és az olaj is keleten van. Valami ilyen léptékű atrocitás nélkül mi adott volna valóban "elfogadhatónak mondható" "okot" az USA-nak támadásra...? Irakban se találtak soha "tömegpusztító fegyvereket", pedig alaposan átkutattak mindent.

Plusz érdekes módon aznap a WTC-ben, hogyan, hogy nem, "alig néhányan" voltak az épület átlagos, hétköznapi népsűrűségéhez képest.

Ez pl. konkrétan az érdekesebb eszmefuttatások közül való.

2009. okt. 21. 16:26
 19/30 anonim ***** válasza:
75%
Erről van szó...
2009. okt. 21. 16:27
 20/30 anonim ***** válasza:
62%

"még semmit nem találtam, ami azt mondaná, hogy vannak ilyenek. Természetesen az emberiség sok hibát követett el, de hát nem ezekből tanulunk?"

Önmagában az, hogy mindez megtörténhetett, is bizonyítja, hogy a fejünk fölött durva dolgok történnek.

Nem szabad azt gondolni, hogy ezek csupán természetes dolgok, szó sincs róla! Ez a mese, ami ma a földön élő emberek túlnyomó részét megfertőzte. De még sok ilyen hazugság van, amik nyilván céllal lettek kitalálva és terjesztve.

Pl. hogy "már túl sokan élünk a földön"

Ez sem igaz, csak hisztéria keltés. Arra tökéletes, hogy az emberek bármikor kaphatók legyenek egy kis népirtásra.

Nem, nem tanulunk ezekből, mivel a fejekben ma is, mint régen, embertelen, gyilkos eszmék uralkodnak, amiket a pont a háttérből irányítva juttatnak el hozzánk, és sok országban szigorúan büntetik, ha az ember semleges kíván maradni, nem akar olyan embertelen dolgokban részt venni, ami csak a hazalom érdekeit szolgálja.

Mit gondolsz, miért darabolódik egyre kisebb darabra a világ? Kiknek jó ez igazán és elsősorban? Kiknek jó, ha sok ezer szülő elveszti fiatalon fiát, unokáját, olyan sötét eszmékért, amiket nem te meg és találtunk ki, de a szívünkbe vertek, és mi "egy akarattal", készséggel megyünk és teljesítjük a mindenkori hatalom, minden kívánságát, csakhogy ők megőrizhessék azt. Ezt teszik a szomszéd népek esetében is, és ezzel szépen elvetik a következő konfliktus csíráját.

Tehát miért darabolják szét egyre kisebb darabra a nemzeteket? Pl. ott vannak a csehek és a szlovákok, vagy a szerbek és a horvátok. A nyelvük, kultúrájuk majdnem megegyezik, mégis kiknek az érdeke volt, hogy ők két nép legyenek.

Nálunk is van akkora tájszólásbeli különbség, mint ezeknél, vajon akkor csak idő kérdése, hogy mikor szakítják szét még ezt a kicsi Magyarországot is?!!!

2009. okt. 21. 16:52
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!