Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért nem fogadnak el? Miért...

Miért nem fogadnak el? Miért kell gúnyolódni? Beteg vagyok!

Figyelt kérdés

kóros szőrnövekedésben (Hirzutizmus) szenvedek , megpróbálom eltüntetni a szőrszálakat de nem mindig megy teljesen . Nem élég , hogy utálom magam , az utcán az emberek is van amikor megnéznek. Imádok strandra járni de már nem bírtam idén nyáron , mindenki megbámult.

Az egész pasim ezért hagyott el biztos, nincs senkim .

Nem nagyon tudom magam így elfogadni , vannak mások is akik ebben szenvednek , őket is lenézik és a sok szőke pics* kommentál nekünk , mintha mi szeretnénk ez a betegséget, mi akartuk volna ezt így.

2009. okt. 18. 16:17
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

igen , mindenhol voltam , minden orvosnál , nem tudom mit csináljak .

a lézeres szőrtelenítés sem segít mert újból előjönnek a szőrszálak

2009. okt. 18. 16:56
 12/24 anonim ***** válasza:
én vagyok a 17éves lány. nekem eddig egy barátom volt, kedves, aranyos srác volt, elfogadott úgy ahogy voltam. sajnos, nem voltunk sokáig együtt, mégsem passzoltunk annyira össze, mint az elején gondoltam. amúgy a pasi témával én is gondban vagyok, mert akik kedvelnek srácok, ők a haverjaim meg az osztálytársaim, és velük nem lehet semmi. a többi srác meg ugye akaratlanul is külsőről ítél, amivel a legtöbb srácot nem tudom megfogni. bár az első barátommal egy buliban ismerkedtem meg, szóval azt hiszem, azért még sem reménytelen a helyzet. egyszer mindenki megtalálja azt a valakit, aki elfogadja, úgy ahogy van. 17/L
2009. okt. 18. 17:08
 13/24 A kérdező kommentje:
nem írsz nekem egy privit? ott jobban el tudnánk beszélgetni . neked mennyire súlyos az eset? hol vannak neked szőrszálak?
2009. okt. 18. 17:12
 14/24 anonim ***** válasza:
Szia! Én is küzdök a szőrrel, bár nem tudom, hogy a te helyzeted mennyire súlyos. Nekem az államon, a bajusz részen szinte napi rendszerességgel kell szőrtelenítenem, máshol ugyanannyira vagyok szőrös, mint a többi lány, csak ezeken a területeken van gond. Eddig nem vettem észre, hogy bárki gúnyolt volna, bár lehet, hogy a problémám a legtöbb embernek nem tűnik fel. Nagyon gyakran gyantáztatok, csipeszelek. Én is mindent próbáltam, a végleges szőrtelenítést is, de semmit sem ért. Azt mondta a kozmetikusom, hogy nagyon sokaknak van hasonló problémája, csak szerintem ez olyan dolog, amiről az emberek nem beszélnek és ezért érezzük mi magunkat ilyen rosszul emiatt. Ne aggódj, ettől még lesz olyan, aki szeret, aki elfogad olyannak, amilyen vagy. Neked melyik testrészeden van ezzel problémád?
2009. okt. 18. 19:52
 15/24 A kérdező kommentje:
van egy csík a hasamon is , amit epliátorral szedek le , a gyantától kiüt a bőröm, azt nem tudom használni . A bajuszkát én is minden nap szedem csipesszel .Sajnos most már van az államon is pár szál...:( nem tudom mi lesz így 18 vagyok
2009. okt. 18. 19:58
 16/24 anonim válasza:

Nem vagy beteg. A túlzott szőrösség egy tulajdonság, és inkább szépészeti, semmint egészségügyi kérdés.

Ne tépkedd a szőrödet, mert azzal a bőrödet tönkreteszed. Ha sürgősségi megoldás kell, inkább borotváld magad (nem igaz, hogy sűrűbb lesz tőle a szőr, csak a borosta szúr jobban), ha pedig több időd van, akkor szőkítsd, ahol lehet (bajusznál kellemetlenebb, mert belélegezheted a káros gázt, de ha a bekent bajszod alá teszel valami elválasztót és a szádon lélegzel, némelyest csökkentheted a károsító hatást).

Hosszú távon persze az lenne a megoldás, ha elfogadnád magad - ez egyrészt önálló munka, másrészt jó, ha kapsz hozzá segítséget, szüleidtől, egy baráttól, független segítőtől, vagy partnertől.

Ha pedig lesz partnered, aki úgy szeret, ahogy vagy, elfogad téged úgy, ahogy vagy, érdemes élni a lehetőséggel, és nem azon görcsölni, hogy 'biztos nem tetszem neki', hanem örülni, hogy végre van valaki, és elhinni, hogy tetszel neki, és ezzel növeld az önbizalmadat! Azokkal pedig, akik ferde szemmel néznek rád, egyáltalán ne foglalkozz!

Az átlagosnál én is erősebb szőrzettel lettem 'megáldva' (egyébként olvastam olyat is, hogy ez a rejtett, ki nem dolgozott férfi-agresszió eredménye, és szerintem lehet benne valami), de mióta elhittem a férjemtől, hogy ez őt tényleg nem zavarja, már engem sem érdekel.

Nyáron persze, rövid szoknyához, nem bírtam megállni, és leborotváltam a szőrt, de még így is jobban viszonyulok a kérdéshez, mint pár évvel ezelőtt.

Amit fontos még tisztázni magadban:

magányos akarsz-e lenni vagy párkapcsolatban élni?

ha magányos akarsz lenni, nyugodtan marcangold magad tovább

ha párkapcsolatban szeretnél élni:

rövid- vagy hosszútávra tervezel?

ha rövidre, akkor is tovább sanyargathatod magad, mert egy éjszakás kalandokra, vagy egy újabb kipipált 'na ugye, hogy nem kellek így senkinek' egy-két hónaposra így is jó vagy

ha hosszú távra (értsd: élethosszig tartó, komoly kapcsolat, azaz házasság, amiben nem az anyakönyvvezető, vagy a pap előtti eskütétel az érdekes, hanem a szíved és a párod szíve mélyéből jövő, őszinte, boldogan vállalt, önkéntes elkötelezettség), akkor végiggondolni:

egy elsősorban lelki és szellemi összefonódáson alapuló kapcsolatban valóban számíthat a szőrösséged, mint nehezítő tényező? Ugye, hogy nem!

Ha tehát elhatároztad magadban, hogy igenis, társat szeretnél, és elhiszed végre, hogy értékes ember vagy, és szóba sem állsz olyan férfiakkal, akik nem a tiédhez fogható komoly szándékkal közelednek feléd, akkor nyert ügyed van és csak várni kell, hogy felbukkanjon a te Igazi Herceged.

2009. okt. 19. 02:44
 17/24 A kérdező kommentje:
de igen , ez egy betegseg , tudod mivel orvoshoz jarok miatta , es eleg sok mas tunetei is van csak most engem ez erdekel a legjobban , mivel meg gyereket nem szertnek.
2009. okt. 19. 14:36
 18/24 anonim ***** válasza:
02.44-es: ez tényleg betegség, olvasd el ezt: [link]
2009. okt. 19. 19:35
 19/24 anonim ***** válasza:

16:42/45-ös vagyok.

Egyik barátnőm is szőrösebb: a háta, nyaka, tarkója, hasa, karja, stb. :D bár ő szőke. Mi poénkodtunk is ezen, egyszer be is sértődött ránk. De amúgy pasi téren nincs baja ezzel, hiszen most is állandó kapcsolatban van,és nagyon jól megvannak. Meg előtte is volt barátja.

Amúgy nekem is szőrös a bajusznál, hasam, karom, meg egyéb részeken. Ráadásul nekem sötétebb is a szőr, de engem sem izgat, mint az említett barátnőmet(pedig nekem sötétebb).

Ez van. Van elég gondom, nemhogy emiatt is gyötörjem magam, normális dolog h az ember szőrös,ki jobban, ki kevésbé. Csak annyit tehetsz, h szőrtelenítesz ahol zavar.

Nem kell túlkomlikálni, próbáld magad elfogadni így.

2009. okt. 20. 16:34
 20/24 anonim ***** válasza:
19:52-es vagyok. Azért ennyi szőrrel (bajusz, áll, has) a párkapcsolatnál nem lehet gond. Azért mondom, mert nekem valószínűleg annyi van, mint neked vagy több, épp ugyanezen területeken. Nekem is 13-14 éves koromtól rendszeresen kell szőrteleníteni az arcomat. Nagyon zavaró, de azért meg lehet szokni, hogy szeded. Ez nem fog semmit zavarni a párválasztásban, a férjem nem is tudja, hogy ilyen gondom van, teljesen meg lehet oldani ezt a tudta nélkül. Én most kértem pajzsmirigy vizsgálatot. Majd megírom, hogy mi lett, hátha segít neked is.
2009. okt. 20. 22:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!