Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért alszanak plüssmackóval?

Miért alszanak plüssmackóval?

Figyelt kérdés
A kérdésem inkább arra irányul, miért pont mackó? Hiszen maga a medve szét tépné az embert ha tehetné. A kis mackó meg játékból oda kapna olyat hogy megbánná az illető hogy játsszott vele. Akkor mégis honnan jött ez hogy nyugodtabb alvást szimbolizál?

2013. júl. 9. 23:37
 1/8 anonim ***** válasza:

Olvastam több cikket is a plüssmackók eredetéről. Keress rá!

Hogy miért jó? Mert van valami ölelhető, ami biztonságérzetet ad, nem az a lényeg, hogy milyen állatot formáz. Csak az számít, hogy a gyermek számára ölelhető, aranyos legyen, és jól érezze magát vele.

Nekem pl a kedvencem egy plüssmacska volt, az öcsém már pár hónapos korában is odavolt egy plüssnapocskáért, hugi meg egy mókust szorongatott állandóan. :)

2013. júl. 10. 00:12
 2/8 anonim válasza:

Abszolút egyetértek a kérdéssel/kérdezővel. Ez felmerült bennem is számtalanszor. Meg is utáltam a mackókat.

Lányommal egyszer (kb másfél-2 éves lehetett) adományunk után kaptunk egy világítós plüss mackót. Nem örültem neki, de semmilyen más állat nem volt, hogy választhassak. Azóta azzal alszik, bár inkább az a lényeg neki, hogy a nyakában van egy selyem masni, amit dörzsölgethet. (Most 6 éves)

Rengeteg macit kapott innen onnan, erre-arra, hiába kértem mindenkit, hogy ne, mert utálom, és nem is akarom rászoktatni. :) Nem tiltottam meg neki, hogy játsszon vele, de nincs is oda annyira értük.

Én sem értem miért nem lehet egy kedves nyuszi, vagy mókus, akármi.

Szerintem ez még a Micimackótól ered. Mert ő ugye aranyos. Akkor az összes maci az lehet..

2013. júl. 10. 08:26
 3/8 anonim ***** válasza:

thank god for wikipedia

[link]

2013. júl. 10. 08:34
 4/8 anonim válasza:
van plüss macink,de inkább egy plüss béka a kedvenc és azzal alszik!Lehet más is a kedvenc,nem a maci a lényeg.Mást is ismerek akinél nem maci az alvós játék.
2013. júl. 10. 08:39
 5/8 anonim ***** válasza:
Szerintem inkább a mackós kinézetű apukákat helyettesíti:)
2013. júl. 10. 11:14
 6/8 Vad-Ász ***** válasza:

nekem plüssrókám volt. (az majdnem olyan mint a maci)

Szerintem csak kell valami amivel aludhatnak,hogy ne állandóan a szüleik mellet alukáljanak.

:)

2013. júl. 10. 16:48
 7/8 anonim válasza:
én még anno (30éve) moncsicsival aludtam :)
2013. júl. 10. 19:23
 8/8 anonim ***** válasza:
Nekem a kedvencem egy plüss vakond volt, meg egy darab piros pokróc :D Azokat hurcolásztam mindenhova. Szóval nem a medve a lényeg. (Bár mostanában a kedveencem egy plüssmaci, de azért, mert a legjobb barátnőmtől kaptam :) )
2013. júl. 10. 21:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!