Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért jó? (bővebb lent)

Miért jó? (bővebb lent)

Figyelt kérdés
12 éves vagyok.Sorra látom a csücsörítő undorító képeket a kortársaimról.Mindennap látom a Justin Bieber,One Direction,Alkonyat kifigurázó posztokat.Én se szeretem őket sőt utálom őket de miért kell kirakni facebookra?Hogy menő legyél és lázadó a sok rajongó előtt?Hogy megbántsad azokat akik szeretik?Miért jó ez?Miért kell cigizni,drogozni 12 évesen?Miért rontják el így az életüket?Szeretem kifesteni magam de nem iskolában,otthon hisz minek máshol?Nem azt mondom hogy nem festhetik ki magukat a lányok de ne úgy mint a ribik.Miért gáz ha nem akarok olyan gyorsan felnőni?És szeretek néha leülni az unokatesóimmal legózni?Miért akarnak gyorsan felnőni?Miért vagyok stréber ha szeretek olvasni?Főleg olyan könyveket amik tanítanak valamire (a Harry Potter is tanít valamire..xd).Miért kell mutogatni magukat olyan internetes oldalon a lányoknak amit bárki láthat?Miért van ez?Komolyan szeretnék inkább a középkorban elnyomás alatt élni mint egy ilyen világban!Miért van ez?

2013. júl. 1. 21:11
 1/6 anonim ***** válasza:
Mert te értelmes vagy, ők pedig nem.
2013. júl. 1. 21:38
 2/6 anonim ***** válasza:
Érdekes hogy vajon mi a célod a kérdéseddel, az önmagad originális gondolkodásában való tetszellgést kívánod másoktól kicsikarni vagy tényleg őszintén gondolod,mert ha az előbbi igaz rád akkor nem sokban különbözől ezektől az emberektől.De nem ítélkezek,én az utóbbiban reménykedek és ennek keretében válaszolok.Miért jó ez?Senki sem mondta hogy jó,a fiatalság számára mindíg az a "jó" ami minnél nagyobb körökben divatosabb legyen az cigizés,drogozás,szex,önmutogatás és természetesen ezeknek a dolgoknak az idolizálása az őket reklámozó Justin Bieberek,Lady Gagak imádatán keresztűl.Ma az a divatos ha valaki extravagáns,önimádó és erkölcsileg nem korlátozott hiszen ma már öreglány vagy ha még 12 évesen nem volt szexed,vagy homofób és emberutáló ha nem tetszenek az erkölcstelen melegfelvonulások és anyuci fia\lánya ha még nem hevertél részegen az árokban egy party után.Neked kell bölcsnek lenned és választanod hogy a hordához csatlakozol és egy csicska leszel a sok közűl vagy megalkotod a saját álláspontodat és aszerint fogsz élni.Még gyerek vagy és élj úgy mint egy gyerek mert hidd el később sajnálni fogod hogy hamar fel akartál nőni és csak akkor fogod látni hogy nem volt gyerekkorod de már késő lessz.Felnőtté válni kell nem pedig felnőttnek kinézni,a többi csak a "Ki vagyok én vagyok!" szindróma terméke.
2013. júl. 1. 21:55
 3/6 A kérdező kommentje:
köszi a komikat,az utolsó válaszoló, nagyon tetszett a komid :) nem megdícsértetni akarom magam,csak megérteni ezt az egészet.Nem hiszem hogy bölcs tudok lenni 12 évesen,szerintem inkább kussolni fogok.Hasznos volt a válaszod köszi :).
2013. júl. 1. 22:29
 4/6 anonim ***** válasza:

hogy miért akarnak felnőni?

nos,szerintem ebbe belejátszik az is,h ma már elég hamar elkezdik a fiatalokat felnőttként kezelni (családi dolgok rátestálása,pályaválasztás stb.),viszont nem fektetnek elég hangsúlyt,az értelmi és a lelki fejlődésre.az meg evidens,h a gyerekek minden korban megpróbálták játszani a felnőttet,de amíg ez régen 1 normális szociális viselkedésforma volt,ma már átcsapott kulturális és morális anarchiába.ez köszönhető többek között annak,h a média célközönségként a tiniket pécézte ki,akik igen jól befolyásolhatók.(ezt az előző hozzászóló igen szépen kifejtette a másik oldalról nézve).ezért is mutogatják magukat,mert a felnőttek is ezt teszik,és ha megnézel 1 fiataloknak szóló TV-csatornát,ott is nem egyszer kimázolt libák miniruhába pózolnak,elhitetve másokkal,h ilyen a nagybetűs élet.

a sminkelés is ilyen dolog a lányoknál,bár ez még önmagába nem lenne akkora gond,az persze más kérdés h nagyon idiótán néznek ki.az h szeretsz könyvet olvasni,sztem nem számít cikinek,de lehet h a te osztályodba még igen,nálam a gimibe igen népszerű csajokat,igen sokszor látok olvasni.

JB tényleg a zeneművészet legalját képviseli,így érthető h sokan szidják,bár az is igaz,h sokan csak divatból,mert az is menő... igazad van abban is,h elfogadónak kell lenni,engem ezért se zavar,ha valaki szereti pl a technót,de azt senki ne próbálja megmagyarázni,h hasonló eszmei értéke van,mint mondjuk 1 sokatmondó rap-számnak,vagy 1 jól hangszerelt metálnak.(persze ez csak az én véleményem...)

örülök h te 1 értelmesebb lány vagy.ne kövesd a birkacsordát,mert előbb-utóbb vágóhídon kötsz ki... :)

legyél mindig érdeklődő és nyitott a világra,ugyan akkor megfontolt és elővigyázatos is.remélem tudtam válaszolni a kérdésedre,és igen,közhelyes tanácsot adtam,de szerintem nagy igazság van benne...

2013. júl. 2. 01:59
 5/6 A kérdező kommentje:
köszi a komit :) örülök hogy ennyire összetett válaszokat kapok.
2013. júl. 2. 10:45
 6/6 anonim ***** válasza:
Figyi! Kb három év múlva teljesen máshogy fogod látni ezt az egész cigizős,piálós dolgot. Ne ítélkezz! Én 16 vagyok, 142es iqval, de iszom, szoktam dohányozni is. Nem vagyok kitűnő, nem is célom, hogy az legyek. Értelmes vagyok, értek a nyelvekhez és a művészetekhez. És ez nem nagyképűség, nem vagyok jó matekból és borzasztó hangom van, bár imádom a zenét. Nagyon sokat fogsz még változni, a Facebookon pózoló pi.csakon röhögi kell és el kell fogadni, hogy ezt azért csináljak,mert elismerésre dicséretre vágynak.
2013. júl. 3. 16:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!