Punk ideológia, szubkultúra? ( többi lent )
Figyelt kérdés
pontosan arra lennék kíváncsi, hogy a punkok milyen ideológiában hittek ( mármint tudom, hogy az anarchizmusban, de arra lennék kíváncsi, hogy mégis mire számítottak , hogyha esetleg kialakulna egy anarchia, és hogy efelé milyen lépéseket tettek), valamint, hogy általában miért lett punk egy ember, mit remélt tőle, mi volt a motivációja, és hogy miben is nyilvánult meg az, hogy az ember punk volt, főként a személyisége változására gondolok, nem arra, hogy milyen zenét hallgat, hogy öltözik, stb. illetve az érdekelne még, hogy a punk kultúrán belül hogy, és miért különültek el az emberek, főként a jobb és baloldal felé, és hogy ők tulajdonképpen, ha már nem teljesen a punk ideológiát követték, hanem valami jobbos vagy balos nézet alapján határozták meg a céljaikat, akkor miért vallották magukat továbbra is punknak. Tulajdonképpen elég sokminden érdekel még a punk életérzésről, szóval ha valaki megválaszolja a kérdésemet, és ajánl ehhez valami szakirodalmat is, vagy esetleg saját tapasztalatait mondja el, annak nagyon hálás leszek, mert tényleg érdekel a téma. ja és jó lenne ezt egy olyantól hallani, aki tényleg megélte a punk lét minden kis részletét, nem a mai divatpunkokra gondolok, akik max az öltözködésükben követik az old school punkokat. Tulajdonképpen azért szeretnék minél többet tudni erről, mert nagyon érdekel, hogy milyen volt, még anno, a punkok fénykorában punknak lenni. Szóval ha valaki, aki ezt átélte, megtapasztalta, az ír nekem ide pár sort, esetleg többet, arról, hogy mi motiválta, meg amiket még leírtam, annak nagyon köszönöm a válaszát !2013. jún. 23. 02:14
1/1 anonim válasza:
Szia. Szerintem aki azt a kort megélte, az nem valószínű, hogy gyk-n fog válaszolgatni :) régen a punk sokkal inkább szólt a lázadásról, mint ma, mert akkor még más világ volt. Más ellen kellett fellépni, mint napjainkban. A legtöbben nem is hittek az anarchiában, csak polgárpukkasztásként kiabálták az utcán. Mert akkor még volt súlya a szavaknak.. A politikai nézetek társaságonként változhattak, sokan a kommunizmus mellett is álltak, de ezt is csak polgárpukkasztásból. Az, hogy miert vallja magát egy punk ténylegesen jobb vagy baloldalinak, azt nem tudni, mert ugye a punk pont hogy apolitikus.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!