Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért hordanak a gothoc...

Miért hordanak a gothoc keresztet és egyéb vallási szimbólumokat?

Figyelt kérdés

A szubkultúra képviselőin gyakran látni vallási szimbolumokat, pedig nagy részük nem vallásos. A kelta keresztet és fordított keresztet hordókat megértem, hiszen számomra egyértelmű, hogy miért választották ezt a szimbolumot, mit is jelenthet ez számukra.

Mikor megkérdeztem egy ismerősömet, hogy ő miért hordja, az volt a (felettébb humoros és tárgykerülő) válasza, hogy ez egy ókori brutális kivégzőeszköz...

Most főleg a szubkultúra képviselőihez fordulok a kérdéssel, hogy számukra mit is szimbolizálnak a hordott keresztek?

2012. okt. 7. 13:05
 1/3 anonim ***** válasza:

Én speciel azért hordok keresztmedált a nyakláncomon, mert keresztény vagyok. Az olyan goth-okat pedig, akik csak azért hordanak keresztet, mert az "hű de trú", csak sajnálni tudom.

Természetesen az ankh kereszt más téma.

2012. okt. 14. 10:12
 2/3 anonim válasza:

Én nem hordok sosem olyasmit, amit nem hiszek. Szerintem egyénenként változó, hogy ki miért hordja ezeket, bár az "időszakosan gothok" között biztosan nagy része azért, mert divat. Értem alattuk a 14-16 éves gothokat, akik 20 éves korukra cicababák vagy jellegtelen szürke egerek lesznek.

A vallásos-nem vallásos kérdésnek pedig szerintem nincsen köze stílushoz, lehet valaki goth és keresztény vagy zsidó vagy muzulmán, bármilyen vallású.

Egyébként igaz, hogy egy ókori, brutális kivégzőeszköz (is) a kereszt. :) (Ettől még nem hordanám...)

A goth is tulajdonképpen egyfajta divat, csak nem a mainstream-en belül, hanem az alternatív stíluson belül, így ugyanúgy megvannak a "kiegészítői", mint a mainstream-nek. (Múltkor a New Yorker-ben láttam kereszteket, sőt rózsafüzéreket nyakláncként, pedig az nem alternatív üzlet...

Nincs "jó" válasz a kérdésre, bár csak ismételni tudom, hogy semmiféle jelképen nem illő hordani, ha az nem jelent a viselője számára semmit. :)

25/L/goth :)

2012. nov. 24. 20:35
 3/3 anonim válasza:

Ez most az előző kommentelőnek szól:

Én már 13 évesen goth voltam, és azáta is az vagyok, nem "vedlettem le" a stílust, és nem hinném, hogy le fogom.

Az eredeti kérdésre válaszolva, én is teljességgel megvetem azokat, akik azért hordják, mert 'hú de menő'. Én nem igazán vagyok mondható kereszténynek, ennek megfelelően csak 1 keresztes pólóm van, egyik barátnőmtől(de azt nagyon szeretem, mert kényelmes is, meg szép is ^^)Azok, akik divatból hordják, szerintem nem is tudják, mit jelent, csak tetszik nekik.

2012. dec. 13. 22:08

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!