Vannak köztetek olyanok, akik a skinhead szubkultúrához tartoznak?
Te most az eredeti,'60-as években indult angol-ra,vagy a mai,88-asra gondolsz?
Mert az eredeti,angol az soha nem jutott el magyarországra,ide alapból a 88-as mozgalom jutott el.
És ennek ama egyszerű oka van,hogy a skinhead mozgalom a '90-es évek elején kezdődött magyarországon,amikorra már erősen nacionalista,és rasszista lett a mozgalom.
Ennek gyökere a kezdeti felépítésben leledzik.Ugye az első skinhead-ek a '60-as évek angol alsó munkásosztály tagjaiból szerveződött,és akkor még nem volt köztük rasszizmus.Ők büszkék voltak arra,hogy kétkrzimunkások gyerekei,és hogy nincsenek elkényeztetve.Na de kik voltak a közép,és felső munkásosztály tagjai?A bevándorlók!Volt tőkéjük,így vállalkozni is tudtak.És ebből kezdődött az egész.Először csak a bevándorlók(főleg ázsiaiak és arabok),majd a gazdag elit(sok zsidó),majd a kissebségek,stb,stb.Ez a mozgalom erre az útra volt ítélve.Egyszerűen nem volt másik út.Jó,persze vannak kikacsintások(pl.:S.H.A.R.P.-ok)de ezek is elég tiszavirág életűek.
A mai skinhead-ek a tévhitekkel ellentétben nem ostobák,ápolatlanok,vagy agresszívak.Lehet,hogy sok mindenkit utálnak,de ha közéjük tartozol,egy olyan összetartó "család" tagja lehetsz,amivel én nem igen találkoztam ezidáig. Jófejek,összetartóak,és régi értékeket vallanak.Nemhiába ez a mottójuk:Becsület,és Hűség.Én személyes véleményem szerint sokkal jobb arcok,mint ez a sok,mai férfinak csúfolt divatmajom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!