Ha szervezek egy skinhead csoportot azt büntetik?
Miért büntetnék?
Viszont számíthatsz arra, hogy folyamatos megfigyelés alá kerülsz.
Mert olyan elfuserált országban élünk hogy az csak na.
Minap is megyek a buszon, divatosan felöltözve egy jó kis martens bakancsban, vörös szoknyában, fehér blúzban meg tweedkabátban a hajam felkötve, mikor egy valószínüleg egy bibsi (hórihorgas orral, kopasz de pajeszos) ürge látványosan megrémült a cipömtől majd sziszegve hogy a fél busz azért hallotta, odaböfögte hogy roh@dt nátzi skinhe@d ( mint említettem a hajam felkötve) pitcsa...
Hát erre nem tudtam volna mit mondani, de csak néztem lesajnálva...
Az biztos, hogy megnéznek, és talán el is mondanak majd mindennek, de attól még nem büntetik. Mindenkinek alanyi joga olyan idétlenül öltözni, ahogy akar, amíg nem szeméremsértő. (Az idétlent nem rád értettem, csak általában.)
Egyébként maga a stílus kicsit militarista jellegű, nem csoda, hogy a neonácik vagy más kicsit is militáns csoportok is így néznek ki. Ezt a beskatulyázást nem fogod tudni kikerülni.
Nem büntetik, és megfigyelni sem fognak.
Viszont mivel a náci skinhead csoportok az elmúlt években lejáratták ezt a szubkultúrát, arra bizton számíthatsz, hogy az átlagpolgártól rosszindulatú pillantásokat kapsz.
Itthon a skinhead fogalma a társadalom nagy részénél egyenlő a nácival, köszönhetően nekik, és persze a médiának. El sem tudják képzelni, hogy valaki az old-school mozgalmat képviseli, vagy netán balos skinhead.
"...mikor egy valószínüleg egy bibsi (hórihorgas orral, kopasz de pajeszos)"
Az kissé fura, hogy felháborodsz, meg "ilyen országozol", ha kinézeted miatt lekezelően bánnak veled, közben meg ugyanúgy lebibsized a téged lenácizót. Pusztán a kinézete miatt. A sztereotípiák táplálta előítélet mindkét oldalon működik. Mondhatnám azt is, hogy egyik kutya, másik eb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!