Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Ilyenkor mit csinalhatnak...

Ilyenkor mit csinalhatnak velem? 14/F

Figyelt kérdés
Hollandiaban lakom es majd valamikor az oszi szunetben megyunk haza,es a biztonsag kedveert magammal viszem a pillangokesemet(Volt egy baratom magyarorszagon aki meselte hogy a ciganyok ki akartak rabolni,de mivel focizik jol tud futni,igy nem kaptak el)ha esetleg baj lesz.Mivel en gombolyubb alkat vagyok ezert a futas nem jatszik,igy marad a vedekezes. Tegyuk fel hogy este 7 korul megyek az aluljaroban es ott van egy 4 fobol allo cigany csapat. Beszologatnak stb. utana pedig le akarnak fogni.Onvedelembol megszurhatom az egyiket ha szukseges?(Mivel tudok egy par trukkot,eloszor csak megporgetnem a kest,hatha beiednek,de mi van ha nem?) Lehet ebbol valamilyen problemam?(fiatalkoruak intezete stb)Ertelmes valaszokat kerek,es igen....vannak eloiteleteim,talan rasszista is vagyok. 14/F
2009. okt. 12. 21:14
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:

Kerüld inkább a cigányokat, nem ismerem a holland btk-t, ezért nehéz megmondani, hogy ott jogos önvédelem e. Nálunk most az új btk szerint többé-kevésbé beleférne a jogos önvédelembe, de úgyis kihegyeznék arra, hogy minek volt nálad kés...és ez mondjuk jogos is lenne.

Annyi bizonyos, hogy ha komoly baja lesz az illetőnek, akkor nagyot szívsz, ha tárgyalásra kerül a sor, nem is hiszem, hogy megúsznád egy kiutasítással.

2009. okt. 12. 21:21
 2/20 A kérdező kommentje:
de mivel magyar allampolgar vagyok,es magyarorszagon csinaltam valamit,akkor is kiutasithatnak az orszagbol?
2009. okt. 12. 21:23
 3/20 A kérdező kommentje:
ja es koszi a valaszt!!!!!!
2009. okt. 12. 21:23
 4/20 anonim ***** válasza:
87%

Mivel a pillangókés tiltva van ezért kapsz egy jó kis eljárást tiltott fegyverviselés, ha használod is tiltott fegyverhasználat miatt.

Ha pedig "nagyfiúkkal" találkozol, akkor ne pörgesd a késedet, mert egyrészt nekik is van kisbicskájuk, másrészt 2 perc alatt elveszik tőled, harmadrészt megagyalnak. És nem, nem fognak megijedni. Már megszokták az ilyet.

2009. okt. 12. 21:26
 5/20 anonim válasza:
50%

Nyugodtan utálhatod őket, ez nem rasszizmus kérdése. ( szerintem ) Ne figyelj a beszólásokra csak menny tovább.

Ha mégis megszurnád az egyiket akkor még te lennél a rossz mert megszúrtad... önvédelem? kérlek.. betörnek hozzád fegyvert szorítanak a fejedhez leszúrod te vagy a gyilkos és nem lényeg, hogy ő tört be. Hogy mit csinálhatnak veled azt nem tudom, de a lényeg, hogy a hibás TE és nem ők lennének, ha valahogy mégis ők lennének akkor meg pénz és kész. Ez van sajnos... én a helyedbe elfelejteném, hogy Magyarországon éltem valaha is.

Magyarok < Cigányok.

//Levi//

2009. okt. 12. 21:30
 6/20 anonim ***** válasza:
100%

Első vagyok, teljesen félreolvastam, 1 órát aludtam bocsi.

Szóval: ha megtámadnak, akkor -az új btk. szerint- a támadó fél viseli az excessussal(túllépés) járó "kellemetlenségeket". Azaz ha neked nem felróható okokból(úgy összeszartad magad, hogy nem tudtál leállni az ütleggel stb.) léped túl a védekezés szükséges mértékét, akkor nagy valószínűséggel ezért nem vesznek elő. A pillangó azonban ebben az esetben is minősítő körülmény, az hogy cigányok, szintén. Plusz ha te nem sérülsz meg, mert belevágod a kést, akkor 4 tanú állítja, hogy nekik rontottál és megkéselted, mikor ők éppen az éhezők javára gyűjtöttek adományokat. De este 7kor még egyébként sem rajzanak így ki -bocsánat attól, akit sért.

2009. okt. 12. 21:44
 7/20 A kérdező kommentje:
Koszi a valaszokat!Akkor maradok a gazspraynel...bar az nem annyira hatasos.
2009. okt. 12. 21:57
 8/20 anonim ***** válasza:
70%
Vagy esetleg paprikaspray:)
2009. okt. 12. 22:02
 9/20 anonim ***** válasza:
100%
Azoknak akikről te beszélsz az a lételemük hogy kötözködjenek. Máshoz nem értenek.
2009. okt. 12. 22:03
 10/20 anonim ***** válasza:
100%
Nyugodj meg, a cigányok hamarább fogják előkapni a kést.
2009. okt. 12. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!