Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Miért NEM engedélyezik/néd az...

Miért NEM engedélyezik/néd az aktív eutanáziázt?

Figyelt kérdés

aktív eutanázia=valamiylen eszközzel,pl. méreginjekció, hozzásegítik a haldoklót a megvéltó halálhoz

passzív eutanázia= lekapcsolják az életben tartó gépekről, megvonják az életben trató szert, nem élesztik újjá gíy magától hal meg

Miért NEM engedélyeznétek?

2009. okt. 5. 17:06
1 2 3 4
 31/36 anonim ***** válasza:

17:32

lehet h ez amolyan magyar módra tényleg így lenne, d etudod vannak pországok ahol nemcsak az aktív eutanázia, hanem az asszisztált öngyilkosság is működik, bizonyára ők is megtalálták a formanyomtatványokat ehhez .... (Svájc, Hollandia, ha jól tudom nem olyan rég Spanyolországban is engedélyezték)

2009. okt. 6. 15:36
 32/36 anonim ***** válasza:

Kedves 18 éves lány!

"a halállal megszűnsz létezni akkor az egész életnek semmi értelme, értelmét veszti minden önzetlen cselekedeted minden jótetted ami nem a saját boldogságodra irányult. Mert ha valaki tényleg nem hisz az örökkévalóságban akkor mi tartja vissza a bűnöktől, és mi késztet mások tiszteletére?"

Nagyon-nagyon szomorú, ha téged csak a felsőbb jutalom vagy büntetés késztet a mások tiszteletére, és csak ez ad neked életcélt.

Képzeld el: vannak emberek, akik maguktól, csak a saját erkölcsi érzékük hatására jók - úgy, hogy tudják: NEM KAPNAK jutalmat érte!

De ha mindenáron jutalomra vágysz, akkor tegyél olyan jót, amit az emberiség megjegyez - és akkor sokáig megmarad a neved és jó emléked!

Ezen kívül az életed vagy magától van, vagy egy istentől kaptad AJÁNDÉKBA. Bárhogy is van: a TIED. Nem másé.

Ha te valamit ajándékozol, akkor sem írhatod elő, hogy az ajándékozott azt köteles legyen megtartani. Az övé - és ő rendelkezik felőle.

Az ajándékozott fölött meg aztán végképp nem rendelkezel.

2009. okt. 6. 16:35
 33/36 A kérdező kommentje:

20:36 Visszaélés:Ez így van! Lesz visszaélés. Erre sajnos nincs ellenérv. Az emberi természet ilyen.

Csoda: Inkább egy új orvostudományi felfedezés. Vagy a nagyon erős hit. De meghalni akkor is meg kell. Ha már valaki nagyon öreg, akkor nem fogja minden halálos betegségéből hittel visszarángatni magát.

Akinek meg van hite a nem fog eutanáziát kérni akkor se ha megteheti. Az eutanázia nem azoknak van kitalálva akik reménykednek.

22:22

Az orvosok nem az életbentartásra, hanem a gyógyításra és a betegek testi-lelki segítésére esküsznek fel. A hippokratészi eskü valóban tiltja a méreg adását, de az az abortuszt is.

Az orvosi eskü szövege Magyarországon:

Én …………….. esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Orvosi tudásomat a betegségek megelőzésére, a betegek testi-lelki javára, betegségük gyógyítására fordítom. A hozzám fordulók bizalmával, kiszolgáltatott helyzetével visszaélni nem fogok, titkaikat fel nem fedem. Egyenlő figyelemmel és gondossággal gyógyítok minden embert. Tudásomat és gyakorlati ismereteimet állandó képzéssel magas szinten tartom, de ismereteim és képességeim korlátait is tudomásul veszem. Az orvosi működésemmel kapcsolatos etikai követelményeket tiszteletben tartom. Arra törekszem, hogy az orvostudomány, valamint a …………. Orvostudományi Egyetem jó hírnevét öregbítsem és megbecsülését előmozdítsam.

06:13

Azért ne általánosítsunk.

18 éves lány

Nem hiszek az örökké trató szenvedésben. Továbbá hiszem, hogy az életnek egyéb értelme is van, mint valami túlvilági üdvözülés fejében jókat cseledni. Épp ezért én a jót a "jó" szolgálatáért teszem és nem ezért. Ha te a túlvilági üdvözülésedért cselekszel jót akkor az nem önzetlen dolog. Mgadért tezsed és nem azért, hogy a másiknak segíts.

A bűnöktőkl engem az erkölcs é a jószándék tart visza, tiszteletre pedig a bölcsesség, tudás, kiratás, bátorság, önfeláldozás, szeretet stb sarkall.

Jah és azért azok a törvények em írhatók csak úgy át. Nehogy azt hidd.

Ngayon furcsa dolgokat írtál, nagyon naívan. érlek olvasd át újra és gondolkozz el rajta, hogy valóban jól látod-e a világot és valóban ilyen embert akart-e nevelni belőled Jézus(feltételezem, keresztény lehetsz, vagy valamiylen hívő).

Egyébként nem tudom, hogy megszűnök-e a látezni a halállal. Valószínűleg nem. De ha mégis... hát arról már nem fogok tudni.

2009. okt. 6. 17:13
 34/36 anonim ***** válasza:

06:13

Azért ne általánosítsunk.

Mit általánósítottam?

2009. okt. 6. 17:39
 35/36 anonim ***** válasza:
50%

Én vagyok a "18 éves lány" megint

Te teljessen félre értettél! nem azt mondtam h azért teszek jót mert majd megjutalmaznak ére hanem ha nincs Isten értelmét veszti a jó és a rossz fogalma, hiszen ki dönti el hogy ez vagy az jó vagy rossz: mint ez a kérdés is te azt mondod jó én pedig hogy nem. Egyellőre a társadalom többsége elfogadja hogy ölni nem jó de ha egyre gyakrabban kis engedményeket teszünk lást. eutanázia, abortusz, halál büntetés,hová fogunk jutni.

Nem hiszen hogy én lennék naív, hiszen nem én gondolom hogy az emberek többsége önmagától jó bármien apró kényszer nélkül. Vegyük például azt ha egy kormányzat egy hatalom vagy a rendörség meggyengül rögtön emelkedik a bűncselekmények száma. Ha egy ember felett már nincs kontroll, felette álló törvények esetleg ő hozza azokat egyre több határt fog átlépni, jó példák erre a diktatúrák(diktátor, karhatalom, hadsereg vezetői...)

Én hiszek a jóban de ne legyünk naívak az emberek nem születnek jónak ugyanannyira hajlamosak a rosszra is is miért ne tennék ha nem tart vissza semmi.

2009. okt. 6. 18:54
 36/36 anonim ***** válasza:
Én ellenzem az eutanáziát. Szerintem is egyenértékű a(z ön)gyilkossággal. Ha valaki nagyon meg akar halni, az megteheti. Ehhez nincs szükség intézményre. Itt egy emberélet kioltásáról van szó. Ha valaki meg akar halni, akkor teljes egészében vállalja minden következményét, és ne várja el senkitől, hogy asszisztáljon benne. A felelősség KIZÁRÓLAGOSAN őt terhelje, mindenféle erkölcsi vagy jogi értelemben. Ha képtelen önnön haláláról "gondoskodni", akkor szenvednie kell. Nem teljesen mindegy, ha előbb utóbb úgyis vége, onnantól mit számít, mennyit szenvedtél előtte? Ez nem ugyanaz a dolog, mint amikor segítünk valakin, hogy jobb élete legyen. Mert az utóbbi esetben van egy érték, amiért kiállsz, de a halál mindig értékvesztés. Én elhiszem, hogy olykor az ember borzalmas kínokon eshet keresztül, de én úgy vagyok vele, hogy semmilyen mértékű szenvedés nem igazolná az eutanáziát. A szenvedés olykor szükségszerű, és nem elkerülhető. Az ember azon szabadsága, hogy a szenvedést elkerülje, annyira mindig megvan, amennyire rendelkezik saját élete felett. Amennyiben valami extrém oknál fogva ettől megfosztják, akkor szükségszerűen szenvednie kell. Nincs választása.
2009. okt. 6. 23:34
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!