Miért NEM engedélyezik/néd az aktív eutanáziázt?
aktív eutanázia=valamiylen eszközzel,pl. méreginjekció, hozzásegítik a haldoklót a megvéltó halálhoz
passzív eutanázia= lekapcsolják az életben tartó gépekről, megvonják az életben trató szert, nem élesztik újjá gíy magától hal meg
Miért NEM engedélyeznétek?
19:01 Nézőpont kérdése. Szerintem az az eutanázia ami korházi körülmények között történik, orvosi jóváhagyással.
19:43 Igen ám, csak hogy évezredeken át nem volt ennyi remek gyúgyzser ami meggyógyítson, de legalábbis életben tratson. Évezredeken át sokkal könnyebb volt meghalni. hamarabb következett be. Ma már mindenki élhet, az is aki nem életképes.
Mellesleg ha nem hasonlíthatjuj M.o.-t Svájchoz, akkor ne hasonlítsuk az évezredekkel ezeleőtti életet se a maihoz.
19:44
Én látok különbséget kötél/ érvágás/ gyógyszer/ méreginjekció között. A kötél, nah az kacifántos módja a halálnak. Azt és az érvágást sem bírja mindnki metenni magával. Valljuk be nem a legszebb legkellemesebb és legméltóságteljesebb halálmódok. A gógyszerekkel pontosan az a baj, melyet az egyik vélaszoló már feszegetett: mi van ha nem úgy sül el ahogy a halni kívánó tervezte és csak egy jó nap belső károsodás és még több kín lesz az eredménye?
Ezért elnne szükség szakszerű halálhoz segítsére.
Itt senkinek nem lenne kötelező smemi. Sem a beadás sem a bevétel. De aki szeretné, annak legyen meg a lehetősége!
Köszönöm a válaszokat!:)
20:01
Én így látom ezt: nem adtam magamnak életet. Ajándékba kaptam. Az ajándékról pedig saját magam rendelkezem és nem tartozom érte semmivel. Az életem az enyém és megválhatok tőle.
Nem a gyilkosságnak akarok szabad utat engedni, hanem a szenvedésnek akarom elejét venni.
Köszönöm a válaszokat. Jó látni a különféle szemszögeket és nem árt tudni, hogy hogy lehet még máshogy látni a dolgot azon kívül ahogy én látom. Ha valakinek van még gondolta, ne fogja vissza magát.
Esetleg egy életkort is írhattok, hogy teljesebb legyen a kép.
én 18 vagyok (lány)
A csoda? Hú, hát erre megéri alapozni!
Ne nézz annyi Doktor House-t, meg vészhelyzetet.
A miért ne kérdésre a válasz: Az örökösödési törvény.
Ha engednék hazánkban, kb. egy év alatt ötször több halott lenne, mint most. Mert a pénz nagy úr. És ha valaki legális eszközt vet be, akkor azt ki is fogják használni.
Az életéről mindenki maga rendelkezhet. Ez tény. Tehát a haláláról is MAGA rendelkezik. Ő és senki más. Nem négyfős konzorcium, nem orvosok vagy rokonok. Saját maga. Tehát nem módszer, hogy az orvostól várják azt, hogy esküt szegjen. Mert neki életben tartani minden áron a kötelessége és hivatása. Még akkor is, ha az élet "értelmetlen".
Önként bárki és bárhogy lemondhat az életéről. Léteznek módszerek arra, hogy valaki hozzájusson a halálkoktélhoz és bevegye. De, hogy valaki "elvárja" és "intézményesítse" a gyilkosságot, az azért kicsit csücskös. Mert ugye orvos elvileg csak esküszegéssel teheti meg. Vagy lesz újra "hóhéri" hivatás, csak most kicsit átalakult munkaköri leírással? Lehet jelentkezni?
tegnap 20:14
Ha annyira szenved az illető, kétlenm, hogy azon morfondírozna, hogy fáj-e az érfelvágás. Most akkor "eutanizálunk" vagy sem?
Én vagyok aki 20:01-kor írt.
Gondolkodtál már azon h vajon mi lehet a halál után, sztem sokkal rosszabbat teszel azzzal hogy megölöd/megöleted magad mivel utána egy esetleges örökké való szenvedés vár rád. Ha pedig azt mondod hogy nincs semmi a halál után, a halállal megszűnsz létezni akkor az egész életnek semmi értelme, értelmét veszti minden önzetlen cselekedeted minden jótetted ami nem a saját boldogságodra irányult. Mert ha valaki tényleg nem hisz az örökkévalóságban akkor mi tartja vissza a bűnöktől, és mi késztet mások tiszteletére? a törvények amit emberek írnak? amik bármikor átírhtó? ennek a vége csak anarchiába vezethet, ahol bárki bármit megtehet.
(18 éves lány)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!