Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Még soha nem érezted úgy, hogy?

Még soha nem érezted úgy, hogy?

Figyelt kérdés
...jobb lenne egy olyan világban élni, ahol sem az anyagiak, sem a külsőség nem számít? Ahol nem a tárgyak, a kézzel fogható dolgok, vagy az, hogy hová születtél határozzák meg az emberi értékedet, hanem a kézzel megfoghatatlanok? Ahol a materializmust legyőzi az idealizmus. Ahol nem azzal vívod ki az emberek tiszteletét, hogy mennyit nyom a tárcád, mi borítja a tested, vagy mennyire felelsz meg a mai világ szerinti "menő" szó definíciójának, hanem az intellektusoddal és a cselekedeteiddel. Ahol nem létezik felszínesség, és ilyen pusztító erejű rosszindulat. Ahol... anélkül önmagadat adhatod, hogy ezért a társadalom elfordulna tőled. Ahol nem kell rettegned a szeretettől és annak hevességétől. Ahol ez az érzés csakis szépet jelenthet, függetlenül attól, ki iránt érzed.
2009. okt. 5. 15:41
1 2 3 4
 21/35 anonim ***** válasza:
100%
Szia igazából egyáltalán nem lenne jó egy ilyen idealista világ.Semmi értelme nem lenne.Túl egyhangó és unalmas.ÉS mért pont az intelligencia hányados legyen a fontos a külsőségek helyett ?Mert aki jól néz ki az ugye már nem lehet okos ?Kicsit fura világ és gyakoraltilag ugyanaz az történne, mint ami msot van csak más emeri normáknak kéne megfelelni a "te világodban"!Mindenki olyanra próbálja formálni az álomvilágát, amiben Ő a legjobban megtudna élni.De van egy rossz hírem itt élünk ebben a világban és itt kell megfelelni!!!
2009. okt. 5. 18:49
 22/35 anonim válasza:
51%

Kedves 18.49!

Az előtted álló komment gazdája vagyok.

Mondtad, hogy ugyanolyan lenne lényegében, csak más normáknak kéne megfelelni. De mégis ésszerűbbek a kérdésben megfogalmazott normák, minthogy valakivel azért nem beszélek, mert nem szedi a szemöldökét vagy nem tetszik a haja. És ne is beszéljünk az ilyen jellegű vitákról, mint pl:

- Ki kérdezett téged, bálna?

- Elmész anyádba, deszka.

- Neked sincs több melled, csak a zsírtól látszik úgy..

- Mert neked meg hogy néz ki a fejed?

Szóval szeritnem ha nem ilyen alapon baszogatjuk a másikat, akkor nem egy ördögi kör lesz a vita. És egy ésszerűen gondolkozó előítéletmentes társadalomban kevesebb vita is lenne. Több lenne a kompromisszum. Lehet hogy unalmas lenne, akik ki vannak éhezve egy jó kis bunyóra, annak tényleg az. Tény és való, szükség van vitatkozásra, nem is mondta senki, hogy nem kell (egy párkapcsolat is lapos nélküle, aármilyen jól kijön a pár), de észérvekke teletömött vitákra, nem anyázós veszekedésekre.

2009. okt. 5. 19:12
 23/35 anonim ***** válasza:
100%

A válasz megírásának időpontja: ma 18:49

szerintem nem lenne szürke és unalmas

a mostani az

minimálbérért robotolsz álló nap és semmire se jut időd

2009. okt. 5. 19:17
 24/35 anonim ***** válasza:
100%
de hát a 70-es évek még pont ilyen volt! :)
2009. okt. 5. 19:47
 25/35 A kérdező kommentje:

...,18:33, 19:12 válaszai állnak a legközelebb hozzám. :)

Ezzel el is mondtam a véleményem.

2009. okt. 5. 19:57
 26/35 anonim válasza:

Első gondolatom az, hogy kint azért ilyen "boldog" mindenki mert nem úgy kel fel minden nap, hogy 9-10 órát kell güriznie és abból még a számláit sem fogja megfizetni, ha én is napi 6 óra munkából megtudnék élni, minden plusz dolog nélkül, lehet én is mosolyognék a szomszédra...

Nem ilyen helyet kell keresni, hanem a saját országodban/környezetedben kell ezt megteremteni.

S hogy hogyan?

Semmi nem kell tenned csak add önmagad, s ha valakinek ez nem tetszik kérdezd meg miért! Mert nem xy márkás cuccban csinálod?

Örülök neki, hogy 14 évesek is már látják, hogy milyen alapvető gondok vannak itt nálunk! Változni fog ez a helyzet, nagyon hamar!

2009. okt. 5. 20:19
 27/35 anonim ***** válasza:
Az emberek sajnos ilyenek,tipikus emberi tulajdonságok ezek.Én inkább azt kérdezem,h miért nincs több normális ember ennyi h*lye között?Amúgy a világ mindíg is ilyen volt.Nem az a lényeg,h másoknak felej meg,hanem az,h önmagadnak megfelelj,és akkor lelki nyugalmad lesz és többé nem adsz idegenek és rosszindulatú emberek véleményére.Nah ez nagyon költőire sikerült de így igaz,fogadd meg xD
2009. okt. 5. 23:01
 28/35 anonim ***** válasza:
36%
Tegnapi 16.24-es vagyok. Akik azon rínak, hogy itt senki nem mosolyog rátok az utcán, azoktól kérdezem: miért nem mosolyogtok ti először? :) Nem ríni kell mindig, hanem csinálni. És ha kimentek külföldre, nehogy már azt gondoljátok, hogy ott babusgatni fognak titeket. Lehet, hogy mosolyognak, amíg turista vagy, de bevándorlóként már egy csöppet máshogy fognak rád nézni, az szinte fix. Erre azért készüljetek fel. El lehet hagyni ezt az országot nagy reményekkel, de én a kint dolgozók közül senkit nem ismerek, aki ne arról számolna be, hogy a helyiek aranyosak, aranyosak a felszínen, de valójában szarba se veszik sem őt, sem a belső értékeit. Az ilyen embereknek pokoli honvágyuk van, hiányzik a családjuk, az anyanyelvük és csak addig akarnak kinn maradni amíg elég zsét félretesznek. Emiatt az egy miatt érheti meg kimenni, nekem ez pl. baromi kevés. Nagyapám az egész családjával dobbantott Svájcba a 70-es években, barátok által le volt zsírozva állás, lakás, minden. Mondanom sem kell, mennyivel jobban élhettek volna odakint. Két hét múlva visszajöttek, mert rádöbbentek, hogy nem tudnak élni a Lánchíd, a Vár, az anyanyelvük nélkül.
2009. okt. 6. 08:28
 29/35 anonim ***** válasza:

De éreztem. :-)

Egyébként ezt vizsgálja a TTTudomány is. Pl boldogságkutatás a pszichológiában, van egy könyv Tim Kasser: Az anyagiasság súlyos ára címmel.

Másrészt van olyan hogy happiness economics, ami az anyagi javak és a boldogság összefüggéseit vizsgálja.

Pl. a politikusok mindig a GDP re hivatkozva számolják fel a természetet és a jövőnket, holott az USA-ban harminc év alatt kétszerese lett a GDP, miközben az emberek nem érezték magukat kétszer boldogabbnak, sőt, boldogtalanabbnak. Rájöttek, hogy a gazdagodás és a boldogság között csak egy alacsony szintig van összefüggés, egy szint felett már nem érdemes gazdagodni.

Ezeknek utána is nézhetsz, ha ennyire érdekel a dolog.

2009. okt. 8. 16:26
 30/35 A kérdező kommentje:
Utána fogok. Köszönöm. :)
2009. okt. 9. 23:13
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!