Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Még soha nem érezted úgy, hogy?

Még soha nem érezted úgy, hogy?

Figyelt kérdés
...jobb lenne egy olyan világban élni, ahol sem az anyagiak, sem a külsőség nem számít? Ahol nem a tárgyak, a kézzel fogható dolgok, vagy az, hogy hová születtél határozzák meg az emberi értékedet, hanem a kézzel megfoghatatlanok? Ahol a materializmust legyőzi az idealizmus. Ahol nem azzal vívod ki az emberek tiszteletét, hogy mennyit nyom a tárcád, mi borítja a tested, vagy mennyire felelsz meg a mai világ szerinti "menő" szó definíciójának, hanem az intellektusoddal és a cselekedeteiddel. Ahol nem létezik felszínesség, és ilyen pusztító erejű rosszindulat. Ahol... anélkül önmagadat adhatod, hogy ezért a társadalom elfordulna tőled. Ahol nem kell rettegned a szeretettől és annak hevességétől. Ahol ez az érzés csakis szépet jelenthet, függetlenül attól, ki iránt érzed.
2009. okt. 5. 15:41
1 2 3 4
 11/35 A kérdező kommentje:
Én csak... nem találom itt a helyem. Egy tizennégy éves lány vagyok, aki földönkívülinek érzi magát. Talán ez a hely nem is a Föld. Nem tudom. De abban igazad van (egyik) válaszoló, hogy csak álomvilág. Itt ilyen már nem lesz.
2009. okt. 5. 17:06
 12/35 anonim ***** válasza:
83%
Jah nagyon szar lehet külföldön, azért megy ki mindenki akinek esze van. De még egy Amerikait,Németet,Angolt nem láttam aki idejött volna dolgozni, vagy csak mert olyan huuu de jó Magyarország...
2009. okt. 5. 17:22
 13/35 anonim válasza:
100%
Pedig szerintem semmi sem lehetetlen, csak kevés bennünk az akarás,és a kitartás... ha ezek a tulajdonságok meglennénrk bennünk akkor elég lenne ehhez elképzeléshez néhány millió ember (mert higgyétek el nem csak ti vagytok akik ezt el akarják érni) és tarolnánk. Egyszerűen nem tudnának ellenünk mit tenni. (na jó...talán legyilkolnak minket irakban, de egyébként annál nagyobb bajunk nem lenne, meg szerintem ha néhány millió ember meghalna valamilyen oknál fogva azt csak észre veszi valaki...) Komolyra fodítva a szót, én maradok az én elképzelésemnél, ha valaki lenne annyira kitartó és ötletes, és elkezdené ezt az egészet akkor véghez is vihetné...mert szerintem elég a világ minden tájáól néhány millió ember akiket ugyan így érdeklik ezek a dolgok akkor nem hinném, hogy meg lehetne minket állítani...(mint tudjuk szegényekből több van mint a gazdagokból és elég ha csak őket fordítjuk a mi oldalunkra...) JÉZUSOM csak most veszem észre mennyire elkalandoztmaO.o nem baj de ez jól esett máskor is tegyetek fel ilyen kérédést:D
2009. okt. 5. 17:32
 14/35 anonim ***** válasza:
40%

Igen mert bennük van annyi nemzeti öntudat hogy nem nem fordítanak hátat a saját hazájuknak, családjuknak!

"Köszönjük szépen kereskedelmi televíziózás!"

2009. okt. 5. 17:32
 15/35 anonim ***** válasza:
37%

ma 15:48

Gondolom nyugatra mész, a kapitalizmus fellegvárába ahonnan ez az egész Magyarországra ömlött. Pofára fogsz esni.

2009. okt. 5. 17:35
 16/35 anonim ***** válasza:
74%

éereztem már így

sajnos ilyen világban kell élnünk :(

2009. okt. 5. 18:07
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
Kedves 17:35 Ez az egész azért ömlött Magyarorszàgra mert igény van rà, szoval nem a nyugatot kell fikàzni hanem magunkban keresni a bajt.
2009. okt. 5. 18:22
 18/35 anonim válasza:
53%

Dehogynem. Ez a világ, amit leírtál csak az interneten tud létrejönni. Mint egy lepel. Amíg ezt a leplet nem tudja az ember létrehozni a való világban, addig ez nem is jöhet létre. És nem is fog. Nézz körül a világban. Csordultig van agresszivitással és lenézéssel. Pont ma voltam szemtanúja egy ilyen esetnek. Unatkozó fiatalok cseszegetnek egy éppen arra járó embert. Látszólag idegelte őket, hogy az emberkének volt annyi esze, hogy nem pofázik vissza, pókerarccal tűrte nekik a pattogást. Majdnem utánamentek vagy öten. Mindezt egy mondva csinált váddal. Ilyet pedig az állatok se csinálnak. Még a legprimitívebb állat sem támadja meg ok nélkül a fajtársát.

Ilyen világ nem létezik. Sejtem, hogy valahol mindenki vágyik egy ilyenre, még a legnagyobb bunkó is.. Habár ebben nem vagyok biztos. De tegyük fel, hogy egy felsőbb erő ezt megadná nekünk egyik napról a másikra. Ezesetben is az ember egy hét alatt tönkrevágná.

Szóval igen, jobb lenne. De ehhez minimum az őskorban kéne élnünk.

2009. okt. 5. 18:24
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
16:38 "Szerinted Magyarországra miért pályáznak külföldi erők?" Azért mert itt élnek még olyan emberek akik 60ezer forintért egy honapig robotolnak, nem az a hibàs aki kihasznàlja, hanem aki hagyja magàt kihasznàlni....
2009. okt. 5. 18:24
 20/35 anonim válasza:
68%

18.24 vagyok megint. Előbb írtam a kommentemet, minthogy a korábbiakat elolvastam volna. Jobb így, mert semmi nem befolyásol. De most a korábbiakkal kapcsolatbam. Én azt mondom, hogy ez a hely, amire a kérdés írója is vágyik nem egy bizonyos országban van. Szerintem mindenhol vannak undorító emberek, akik a legszebb álmodból édresztenek fel, mikor szembejönnek veled egy feszítővassal...

Megvan. Mondtam, hogy őskor. És most jut eszembe, lehet, hogy mégiscsak létezik ez a világ. A nagyon szegény országok. És a primitív törzsek. Na ott aztán nem nézik, hogy miben jársz. És az életükön kívül aligha van valamijük. Talán ott..

2009. okt. 5. 18:33
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!