Külföldön élőket kérdezném. Nehéz volt új életet kezdeni? Megbántátok a döntéseteket?
15:19 -es
Nem akarok belemenni a politikába, mert ez nem az a téma, de ilyen kormány mellett lehetetlen jobbá tenni az országot.Ez van.
"Az állampolgárságotokat is el kellene venni. Mi jogon szavazhattok ti, ha nem itt éltek a valóságban?"
En is ugy gondolom hogy aki tartosan kulfoldon el es nem szandekozik visszamenni, az ne szavazzon olyanrol, ami nem erinti. Ebben egyet ertek, de ettol meg en is a valosagban elek. Megnyugtatlak nem vagyok mar magyar allampolgar, szoval ne aggodj, nem fogok szavazni. Ettol meg etnikailag magyar vagyok es ugyanugy van jogom szolni, mint neked. Nem tudom, hogy miert gondolod, hogy mi elmenekultunk a sullyedo hajorol. Pl. en elso sorban azert koltoztem ide, mert en mindig ezt akartam, a ferjem is ide valosi, nem azert, mert anyagi gondjaim voltak vagy politikai fenntartasaim (bar a mentalitas elol tudat alatt biztos menekultem). Talan azert ne valasszam ot, mert valaki azt mondja, hogy csak magyarral lehet hazasodni vagy mi? Ez hol van eloirva? Te melyik szazadban elsz ember?
Nem veszitek észre, hogy épp azért nem lehet segíteni az országon, mert mindenki elmegy? Ha itt maradnának és nem lenne széthúzás és állandóan az agyakban az a gondolat, hogy "most én elhúzok ebből az országból", akkor tényleg az ország érdekében cselekedhetnének a magyar emberek, de enélkül senkinek sem érdeke, hogy itt bármi is megjavuljon, más országok malmára hajtjuk a vizet.
Nem tudom, hogy mi bajod a magyar mentalitással. Talán a te drága Amerikádban normálisabbak az emberek? Nézzél már szét. Szerintem te elvesztetted az ítélőképességedet. Magyar embernek legyen magyar párja. Szerintem ez a normális! Sohasem vettem volna el külföldi nőt, mert nem tud olyan alap dolgokat, hogy mi az a Túró Rudi például. Még ennyit sem...a magyar értékekről nem is beszélve. A Himnuszt sem tudja. Ezeket a dolgokat nem lehet elbagatelizálni!
15:39es te beszélsz a széthúzásról??Itt minden MAGYAR EMBER normális írja le a véleményét, te vagy az egyedüli aki viszályt szítasz!Persze aki kint él ne szavazzon, de megsúgom, hogy erre maguktól is rájönnek a kint élők!Nekem vannak Amerikában élő rokonaim, és sokkal inkább magyarok mint te!Vedd már észre, hogy ez az a mentalitás, amit te képviselsz, amitől mindenki falnak megy, vagy amitől mennek el az országból!
Nem érted?
Tegyük fel, ha kormányra kerülnél,milyen határozatokat hoznál?Az írásodból az tűnik ki, hogy még az állampolgárságot is elvennéd azoktól, akik kint élnek(teszem hozzá sokan az UNIÓban, amit mi szavaztunk meg!).Tehát nem hogy visszacsalogatnád az embereket, hanem teljesen kirekesztenéd őket!Szép kis hozzáállás!Az a baj, hogy ez a mentalitás az uralkodó ma, ezért nem tudja megbecsülni az állam a tehetségeket, ezért húz el mindenki, aki tud valamit!Ennek kéne megváltoznia, de nem fog míg OLYAN AGYAK VANNAK MIN TE!!!!!
Ém egy hungarista apa mellett nőttem fel, és olyan is lettem. Emelett szegények vagyunk, 4 éve szeretnénk összeházasodni a párommal, de nem tudunk, mert nincs rá pénzünk. Azzal meg ne jöjjön senki, hogy két tanu és egy aláírás, mert mi normális esküvőt szeretnénk. De nem csak ez a baj. Például én nem szeretnék oltást adni a leendő gyerekemnek - nem fejtem ki, hogy miért, más téma és hosszú. De ebben az országban akkor börtönbe csuknak. Ez tarthatatlan. Ezért arra kényszerültünk, hogy év végén ki kell mennem külföldre dolgozni, mert különben az életbe nem lesz jövőnk. Majd hazajövök, Párom itt is marad, de muszáj megalapozni a családi hátteret. És a rosszabb, hogy nem mi vagyunk a legszegényebbek. VAn olyan a közvetlen környezetmben, aki örül, ha megmarad az utolsó 100 ft-ja egy fél kg kenyérre, amit ehet aznap a fiával. És a befizetetlen számlái (van 30) aszerint vannak sorrendben, hogy "holnap kikapcsolják, úgyhogy ma be kell fizetnem, de nem még tudom, miből". És így lavíroz, pedig nem egy iskolázatlan pályakezdő. Szóval ne mondd, hogy mi hagyjuk el a hazát, mert aaz hagy el minket.
De hidd el, sírva gondolok mindig arra, hogy lesz pár év, amíg nem élhetek itt. Sírok mindig, ha eszembe jut. De nem tudok más megoldást.
Hogy a kérdésre is válaszoljak:
egyik ismerősöm úgy ment ki Angliába 30000 Forinttal, hogy nem tudott angolul, és teljesen magára volt hagyva. Ő 3 hónap után 0 Forintnyi összeggel tért haza. Örült, hogy lett pénze a hazaútra, mert át is vágták. Vigyázni kell, hogy ne teljesítménybéres szerződés legyen, mert teljesíthetetlen követelményeket állítottak elé.
Egy másik házaspár pedig elköltözött 2 évre Angliába, majd visszajöttek. Összeházasodtak, és el tudták kezdeni az életüket rendesen, anyagi háttérrel. (Nem mondták meg, mennyit tettek félre.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!