Van aki érti a világegyetem végtelenségét illetve, tágulását?
Persze, hogy van: józan ész. De tudnod kell, hogy én nem az anyagról beszélek, hanem a helyről. Tehát az űrről. Egyszerűen lehetetlen, hogy vége legyen. Mert ha vége van akkor ott valami fal??? De még ha így is lenne, és még ha nem is tudnánk áthatolni a falat, akkor is kell lennie valaminek mögötte, kivéve haba fal végtelen vastag, viszont ennek értelmében mégis végtelen lenne az űr. Meg ilyeneket mondanak, hogy ha az űrben elindulsz valamelyik irányban akkor visszaérsz idővel ugyan oda ahonnan indultál.... Már bocsánat, de milyen magas IQ-ja van azoknak, akik ilyeneket mondanak? Most képzeld csak el. Ha ez igaz lenne, az azt jelentené, hogy ha elindulsz valamerre nyíl egyenesen, és engedsz magad mögött egy cérnát, akkor egy kört rajzolna le a cérna, amikor visszaérsz. Viszont ez lehetetlen, mert nyíl egyenesen mentél.
Köszönöm a kérdést. (Ezt jól jegyezd meg: Nem kell tudósnak, vagy zseninek lenned ahhoz, hogy ésszerű logika, és érvek alapján megálapításokat mondj valamivel kapcsolatban, amiről senki ember fia nem tudhat biztosan semmit. - Alexander)
Nem nehéz a felfogásod kérdező. Azt a "tiszta" semmit, a nem létezést, ami ott van, aol tér és idő sincs, azt senki sem fogja fel igazán. Érteni érthető, csak nem látható átt nagyságai miatt.
"Ezt jól jegyezd meg: Nem kell tudósnak, vagy zseninek lenned ahhoz, hogy ésszerű logika, és érvek alapján megálapításokat mondj valamivel kapcsolatban, amiről senki ember fia nem tudhat biztosan semmit. "
Oké, de azért ne menj egy kórházba, hogy nem kell orvosnak lenned ahhoz, hogy agyműtétet végezz.
Amúgy meg a tied nem tudományos, hanem filozófiai logika, de az csak az ezotéria elfogadott formája, nem tényekről szól.
Az, amit mondtal, csak arról árulkodik, hogy képtelen vagy felfogni a "tiszta" semmit, amiről már beszéltem. A tényekkel ne szállj szembe csak azért, mert - és elnézést kérek, de csak így lehet elmagyarázni - apró az elméd egy tény felfogásához. Mindenkié az, de van aki érti a tényeket, és ne száll szembe velük.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!