Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Van aki érti a világegyetem...

Van aki érti a világegyetem végtelenségét illetve, tágulását?

Figyelt kérdés
Tehát ha valami végtelen ,hogyan tud mégis tágulni?
2013. máj. 23. 12:14
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
36%
Úgy tudom, a modern elképzelés erről az, hogy véges, de határtalan.
2013. máj. 23. 13:00
 2/14 anonim ***** válasza:
100%
Nem a végtelen űr "tágul", hanem a benne lévő véges anyag.
2013. máj. 23. 13:36
 3/14 A kérdező kommentje:
Lehetséges az ,hogy ezt egyáltalán bárki is megértse,azon a pár nagyon tudóson kívül?
2013. máj. 23. 13:45
 4/14 anonim ***** válasza:
71%
Kb. mintha egy lufit elkezdenél felfújni (ősrobbanás), és fújnád-fújnád folyamatosan. A lufi belseje a világegyetem.
2013. máj. 23. 14:07
 5/14 anonim ***** válasza:
Ezek csupán teóriák, nem bizonyított tények. A világegyetemről még igen keveset tudunk, az eméletek nagyrésze többnyire a képzelet szüleménye.
2013. máj. 23. 14:54
 6/14 anonim ***** válasza:
58%

Ja, sajnos rossz a kategória, ezt a tudományba kellett volna rakni, mert itt csak olyan válaszokat fogsz kapni, mint az utolsó.

Igen, ezek elméletek. És tudod mit jelent a "tudományos elmélet" kifejezés? Persze hogy nem. Nem "kitaláció", nem "a képzelet szüleménye", hanem valamilyen jelenségre a valósághoz jelenleg legközelebb álló, legtöbb bizonyítékkal rendelkező leírás.

2013. máj. 23. 16:51
 7/14 anonim ***** válasza:
A tudományos elmélet azt jelenti, hogy a korábbi tudományos eredményekből próbálnak következtetni valamire, amit nem lehet kutatni. Ez egy a lehetséges legvalószínűbb hipotézis, de mivel lehetetlen bizonyítani, csak egy hipotézis marad.
2013. máj. 23. 17:08
 8/14 anonim ***** válasza:

Ja, ennek pont semmi köze a tudományos elmélet fogalmához, te a hipotézis fogalmát írtad le. Szemléltetem példával:

A gravitáció elmélete és a gravitáció törvénye.

Mit mond ki a törvény? A jelenséget

"Minden tömeggel rendelkező test vonzza a többi tömeggel rendelkező testet, a tömegek és a távolság stb. függvényében."

Az elmélet pedig mindezt megmagyarázza, hogy miért történik, illetve hogyan. Vagyis megmagyarázza a jelenséget.

Angolul: "A scientific theory summarizes a hypothesis or group of hypotheses that have been supported with repeated testing. If enough evidence accumulates to support a hypothesis, it moves to the next step—known as a theory—in the scientific method and becomes accepted as a valid explanation of a phenomenon."

Megpróbálom magyarra fordítani:

"Egy tudományos elmélet összefoglalja egy hipotézist vagy hipotézisek csoportját, amelyek ismételt kísérletek során bebizonyultak. Ha elég bizonyíték támasztja alá a hipotézist, akkor egy következő szinte lép - ez az elmélet - a tudományos módszerben, és elfogadott magyarázattá válik egy jelenségre."

2013. máj. 23. 18:31
 9/14 anonim ***** válasza:
A világegyetem nem tágul.
2013. máj. 27. 22:38
 10/14 anonim ***** válasza:
Utolsó, erről esetleg valami forrásod, bizonyítékod van? Mert már lassan 100 éve ismert, hogy az univerzum tágul, és elképesztő mennyiségű bizonyíték van arra, hogy ez tényleg így van (nem csak matematikai következtetések, hanem kézzelfogható-megvizsgálható tények)
2013. máj. 28. 20:16
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!