Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Mas hogy viseli el hogy ennyi...

Mas hogy viseli el hogy ennyi fajdalom meg gonoszsag van a vilagon?

Figyelt kérdés

Egyszeruen nem birom, folyamatosan az jar a fejemben, hogy mennyi ember szenved etlen szomjan, mennyi gyereket vernek, mennyi allatot kinoznak, es nem tudok mit tenni ellene. Unokaocsem teljesen el van hanyagolva, verik, de nem tudok erte annyit tenni, amennyit elegnek erzek, vagy szeretnek. Baratom faluban lakik, naponta szuletnek kiscicak, mert valakinek derogal ivartalanitani, es senki nem eteti oket, mondvan "nem az enyem". Ha van penzem szoktam venni tapot, dehat megsem etethetem a falu osszes cicajat..

Nem tudok masra gondolni, folyamatosan ezen jar az agyam, hogy mit csinaljak, hogy segitsek, az oruletbe kergetem sajat magam.

2013. máj. 12. 10:29
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
Attól, hogy magadat kínzod ezzel, másnak még nem lesz jobb. Hány éves vagy?
2013. máj. 12. 10:38
 2/14 dani900 válasza:

Talán isten vagy?

Ha igen, hát gondolkodj is, hogyan oldhatnád meg a világ problémáit, az egy isten dolga, törődj bele.

Ja, hogy ember lennél?

Akkor meg fogadd el, hogy korlátaid vannak, nem tudsz mindent megoldani, és nem is kell.

A legfontosabb a segítségnyújtásban, hogy csak az tud adni, akinek van is miből. Először neked kell elérned a saját békédet, és boldogságodat, majd, ha van már benned erő, akkor adhatsz is belőle, de nem szabad megerőszakolni magadat, ne akarj többet adni, mint van, mert belerokkansz. Szép, hogy foglalkozol másokkal, de, tudni kell elmenni dolgok mellet, sok minden tényleg nem a te dolgod, nincs hozzá közöd. A világ nem csak jóból áll, mindig ott van a rossz is, a jó dolga, hogy küzdjön ellene, de nem úgy, hogy feláldozza saját magát, mert akkor csak a rossz marad, tehát, pont az ellenkezőjét éred el vele, legyőz a rossz, mert kifacsarja az életkedved.

2013. máj. 12. 10:39
 3/14 anonim ***** válasza:
Én is pont tegnap éjjel sírtam mikor kinéztem az ablakon és láttam egy szerencsétlen kóbor kutyát aki ment mindenki után.. Úgy befogadnám de már ígyis 2kutyánk van. Szívem szakad meg érte/értük. :(
2013. máj. 12. 10:40
 4/14 anonim ***** válasza:
"Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan!" Ezt az elvet vallom ebben is. A környezetemben élőkön segítek, és ők tovább fogják adni. Kis dolgokat tesz meg mindegyikünk, de tudunk fejlődni, és minnél több emberhez jut el a másképpen gondolkodás, annál több emberhez fog még eljutni.
2013. máj. 12. 10:44
 5/14 anonim ***** válasza:

írtam egy hosszú szöveget, ami elszállt.

lényeg: Igen, isten vagy.

Neked a saját helyedet meg kell tenned a maximumot a világ jobbításáért.

Tanulj, bármi lehet belőled, bárhová eljuthatsz.

Nyelvet is tanulj!

Ne másra várj, TE tegyél. ÁLDOZATTAL

2013. máj. 12. 10:53
 6/14 A kérdező kommentje:

18 eves vagyok, es pont az a gondom, hogy egyszeruen nincs mibol segiteni. Legszivesebben befogadnek en is minden kobor allatot, de anyukam akkor kirakna a lakasbol:))

Egyebkent ez a cselekedj lokalisan dolog annyiban nem jon ossze, hogy rengeteg olyan ember van korulottem, akit egyaltalan nem erdekel senki mas elete, meg a hozza kozelallokon sem segit.

Sajnos nem tudok elsetalni a dolgok mellett, egyszeruen nem ertem nehany ember hogy lehet ilyen.

Koszonom szepen a valaszokat, igazan hasznosak voltak:)

2013. máj. 12. 10:57
 7/14 anonim ***** válasza:
Ha majd lesz miből vállalni, akkor tegyél kis lépéseket. Lehetsz önkéntes menhelyen, ha állatokkal akarsz foglalkozni, vagy szociális munkás. Máris jobban fogod érezni magad, hogy teszel valamit az embertársaidért ill. állatokért. Csodát úgysem tehetsz, mint ahogy senki más. De az, hogy keseregsz, tényleg nem segít.
2013. máj. 12. 11:11
 8/14 dani900 válasza:

Kicsit tágítsd a látóköröd.

Nincs miből, gondolom pénzre gondolsz....

Pénzben nem is tudsz segíteni, az illúzió, csak úgy néz ki, mintha segítenél, miközben csak azt finanszírozod, hogy tovább éljen, ugyanabban a boldogtalanságban.

És ez állatokra is igaz, ha nem fogadod el, hogy bizony naponta pusztulnak el, mert nem törődnek velük, nem fogod bírni.

Nem azzal segítesz, hogy hármat megetetsz, akkor hol marad a többi? Diszkriminálsz? Azzal, hogy megmutatod másoknak, hogyan lehetnek jobbak, hogyan figyeljen mindenki a saját környezetére, és ott nem neked kell cselekedni, hanem a tudásodat, és hitedet adod tovább, hogy ott is segíts, ahol fizikailag képtelen lennél, így sokkal több helyre eljut a szándékod, és a hatásod, mivel másnak elmondtad, hogy mit tegyen, és ha te egy vagy a sok közül, ő lesz a második, tehát már "két helyen vagy" egyszerre, és így tovább.

2013. máj. 12. 11:11
 9/14 anonim ***** válasza:

mi a fenét másokkal foglalkozol? hogy ők mit tesznek.

amig ezen gondolkodsz, addig biztos, hogy rossz vágányon haladsz !!!!

nem érted? Neked kell tenned.

Eddig mit tanultál? mit tettél le az asztalra, hogy a világ jobb legyen ?

2013. máj. 12. 11:12
 10/14 anonim ***** válasza:

" Az élet tragédia azoknak, akik éreznek és komédia azoknak, akik gondolkoznak. " - Tehát nem csak te hánykolódsz emiatt, hanem minden olyan személy, aki túl érzelgős és túl érzékeny.

Ebben a világban nem szabad mindent szívre venni, mert azzal csak magadnak ártasz.

Próbálj meg racionálisabban és célszerűbben gondolkozni, rekeszd ki a fájó érzelmeidet, mert azok miatt nem tudsz tiszta fejjel gondolkozni. Csak saját magadat gyengíted azzal, ha folyton könnyek közt nézed a világot, az úgysem segít semmit. Durva és kemény az élet, de azok buknak el leghamarabb, akik gyengék hozzá. Én a te helyedben, ha már úgyis annyit agyalsz a dolgokon, inkább azt fontolnám meg, hogy mit kezdjek innentől fogva és milyen erőfeszítések árán érhetném el azt, amit akarok. Fordítsd hasznosra a fejtöréseidet, így legalább hasznod is lesz belőle.

2013. máj. 12. 11:22
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!