Belemennétek ebbe?

Figyelt kérdés
Egy barátom kimegy külföldre és venni szeretne ehhez egy telefont, amivel praktikusabb lenne az ottlét több szempontból is...viszont nem vásárolhat még 4 hónapig, mert exe tartozást csinált neki és így csak letéttel vásárolhatna. Arra kért, hogy mivel ő nem vehet csomaggal telefont, ezért megtenném-e neki, hogy felvesszük az én nevemre, természetesen ő fizetne mindent( függetlenítést, havi díjat), függetlenítené a mostani telefont és azt nekem adná, itt hagyná a SIM kártyát is, úgysem beszélne külföldről, csak alkalmazások, net stb miatt kéne neki ez a modell, amit jobban kihasználhatna. Amint hazajön, akkor meg a nevére venné a csomagot ( külföldön keresett pénzből) Szeretnék segíteni neki, nincs jó anyagi helyzetben, viszont tartok is a dologtól, mindig bármi megtörténhet....szóval nem tudom, nem szeretném cserben hagyni úgymond, viszont bizonytalan is vagyok.
2013. máj. 8. 23:02
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
95%
Ên a saját bőrömön megtanultam, hogy nem segítek többet, elég volt. Otthon csak k.független telot eri meg venni, de jobb külföldön! Nekem is két telefonom van.
2013. máj. 8. 23:23
 12/25 anonim ***** válasza:
95%
Kimegy külföldre, a magyar előfizetését, ha hívják a haverok már az eleve neki is pénzbe kerül ráadásul sokba, ha ott telefonálgat az is rengeteg, ha véletlen elfelejti kifizetni neked a gatyád is rámegy.
2013. máj. 8. 23:29
 13/25 Derpette válasza:
100%
Ebbe én sem folynék bele, csupán azért, hogy ne legyen gond később
2013. máj. 8. 23:32
 14/25 anonim ***** válasza:
100%

Bele ne menj!!!

Nem tudom hány éves vagy, - és nem bántásként -, de szerintem nagyon sokat kell tanulnod még az emberi természetről.

Ott kezdődik, hogy jóindulatú ember (nemhogy egy barát!) nem is hozza a másikat ilyen helyzetbe, például magamból kiindulva én képtelen lennék bárkitől ilyen "szívességet" kérni.

Mondd neki szépen, hogy nem. És nem is kell megmagyaráznod. Esetleg annyit mondhatsz, hogy neked sem úgy alakultak most sajnos az anyagi dolgaid, ahogy szeretted volna, úgyhogy nem.

Nehogy belemenj, mert utána a fejedet verheted a falba, hogy belementél! 99 %-ra előre borítékolom, hogy ki akar használni, és át akar verni.

2013. máj. 8. 23:40
 15/25 anonim ***** válasza:
Az egy dolog hogy becsületes, de mi van, ha nem jön neki össze a külföldi munka? Csomó olyat hallani hogy valakit "elfelejtenek" kifizetni és alig tud hazajönni. De az is lehet hogy egyszerűen csak nem jön össze, keresgél, feléli a félretett pénzét aztán visszajön. És az emberben sem bíznék meg, mondjuk te ismered de nekem eléggé érdekes ez a sztori.
2013. máj. 8. 23:41
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
Sógornőm több mint egy éve fizeti a jó barát után, aki külföldön jól keres. Ha nem fizeti ő szívja meg, az illető meg leszarja, amíg itt volt, míg meg nem kapta mindent ígért, hogy küldi majd haza a számlára valót, meg mindent.. Múltkor hazajött, volt pofája felhívni a csajt, hogy itthon van egy hétig, nem-e tud egy tízest kölcsön adni.
2013. máj. 8. 23:46
 17/25 anonim ***** válasza:
100%
Nekem egy nagyon jónak hitt baratnőm lelépett 12 éve az akkor 60 ezres telefonommal. Úgyhogy ...ne menj bele. És ezen kívül még kölcsón is kért 70 et hogy megadja kirugjak az albibol segitsek neki. Stb. Sose gondoltam volna hogy átver lelépett és ennyi..
2013. máj. 8. 23:55
 18/25 anonim ***** válasza:
Nekem is volt egy "barátnőm", kb 230.000 ft-ot kert kölcsön, azóta se adta vissza, egy másik pedig a laptopomat nyúlta le...
2013. máj. 8. 23:58
 19/25 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat!
2013. máj. 9. 00:15
 20/25 anonim ***** válasza:
93%

Kijöttem külföldre, az első dolgom volt hogy ITT vegyek egy telefont itteni számmal (feltöltős), mert az itteni munkáltatók nem fognak felhívni egy külföldi számot. Úgyhogy a haverod vagy kamuzik, vagy tapasztalatlan.

Ha kimegy, a legnagyobb hülyeség otthon előfizetésest venni. A kinti ügyekhez kinti szám kell, az itthoniakkal meg rohadt drága így tartani a kapcsolatot.

2013. máj. 9. 00:28
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!