Egy barátom kimegy külföldre és venni szeretne ehhez egy telefont, amivel praktikusabb lenne az ottlét több szempontból is...viszont nem vásárolhat még 4 hónapig, mert exe tartozást csinált neki és így csak letéttel vásárolhatna. Arra kért, hogy mivel ő nem vehet csomaggal telefont, ezért megtenném-e neki, hogy felvesszük az én nevemre, természetesen ő fizetne mindent( függetlenítést, havi díjat), függetlenítené a mostani telefont és azt nekem adná, itt hagyná a SIM kártyát is, úgysem beszélne külföldről, csak alkalmazások, net stb miatt kéne neki ez a modell, amit jobban kihasználhatna. Amint hazajön, akkor meg a nevére venné a csomagot ( külföldön keresett pénzből) Szeretnék segíteni neki, nincs jó anyagi helyzetben, viszont tartok is a dologtól, mindig bármi megtörténhet....szóval nem tudom, nem szeretném cserben hagyni úgymond, viszont bizonytalan is vagyok.
Nem mennék bele,én már nem hiszek el senkinek semmit pénzügyekben.
2013. máj. 8. 23:04
2/25 anonim válasza:
Csak nagyon jó barátomnak tenném meg, akit "ezer" éve ismerek. Egy barátnak nem.
2013. máj. 8. 23:06
3/25 anonim válasza:
Nem mennék bele, és amúgy is sokkal célszerübb, ha ott kint vesz valami olcsó telefont kinti sim kártyával.
2013. máj. 8. 23:06
4/25 anonim válasza:
Biztos nem. Vegyen ott telefont. A másik hogy mondjuk megnyomódik a zsebében és véletlenül felmegy netre akkor mi van? Ki sem tudná fizetni a számlát mert nincs jó anyagi helyzetben. Én ilyet csak közeli rokonnak vagy a páromnak tennék meg.
2013. máj. 8. 23:12
5/25 A kérdező kommentje:
Közeli barátomról van szó, és anyagi helyzete addig megoldódik ( biztos pénzkereset külföldön szállodában) illetbe becsületes embernek ismerem, de attól még ott van bennem a félsz.
2013. máj. 8. 23:16
6/25 anonim válasza:
Bocs, de a barátod hazudik.
Vásárolhat telefont más társaságnál. Vásárolhat telefont ugyanazon társaságnál, csak nem előfizetéssel, hanem kártyával, persze ez így nem megy részletre.
A legjobb megoldás, ha másik telefontársaságnál vásárol telót. Honnan tudod, hogy fizetni fogja a részleteket, és nem csak lelép? Itt hagyná neked a SIM kártyát, amin tartozás van, magyarán ki van kapcsolva a szolgáltatás + ami az ő nevén van, tehát nem tudsz használni.
Ha nem jön haza, fizetheted te a csomagot (hűségnyilatkozat általában 24 hónap). Nem hagyod cserben, mondj nemet.
2013. máj. 8. 23:17
7/25 anonim válasza:
Vegyen külföldön telefont. Vagy itthon használtan, kint meg egy sim kártyát bele.
2013. máj. 8. 23:18
8/25 anonim válasza:
Becsületes barát ilyent nem kér mástól. Kint baromi olcsón lehet készüléket venni + minek egyáltalán új telefon? Mért nem jó neki a régi?
2013. máj. 8. 23:18
9/25 anonim válasza:
Akármilyen jó barát, nem mennék bele. Párom nagyon jó barátja is kölcsön kéregetett, mert létszükség volt, aztán elfelejtette visszaadni, mindig jönnek a kifogások.
2013. máj. 8. 23:19
10/25 anonim válasza:
Nem. Soha. Ki tudja úgy van-e az az exe tartozást csinált dolog? Utána meg te meg úgy jársz, hogy a barátom tartozást csinált nem tudok telefont venni...
Nézz szét itt, hány ilyen van, hogy azt mondta fizeti, de nem és az én nevemen van mit tegyek.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!