Én ma voltam, elég ritkán járunk, 3-4 havonta. Én szeretek járni, a nagyszüleim sírjához megyünk mindig. A temető nagyon nyugodt hely, tele van növényekkel, szinte csak a madarak csicsergése az egyetlen, ami megtöri a csendet. Engem megnyugtat a temetők hangulata. Persze lehet nem így fogom gondolni, amikor anyukám sírját fogom látogatni, mert őt nagyon szeretem... /ez nem azt jelenti, hogy a nagyszüleimet nem szerettem, csak anyukám halálát nagyon nehéz lenne feldolgozni/
Nem szeretek temetőbe járni. mindig az az érzésem, hogy suttogni kell, síri csendben kell lenni, meg se lehet mukkanni, meg hogy én ott "zavarom" a pihenőket, vagy valami ilyesmi...
2013. máj. 5. 21:00
2/14 anonim válasza:
én szeretek, van egy hangulata, pl ott sétálni ha esik, ha fúj, vagy ha köd van, vagy ősszel rugdosom a faleveleket...
2013. máj. 5. 21:06
3/14 anonim válasza:
Igen, nagyon. Ott érzem magam biztonságban.
2013. máj. 5. 21:06
4/14 anonim válasza:
Nem. Szomorúság és levertség övezi érthető okokból.
2013. máj. 5. 21:08
5/14 anonim válasza:
nem szeretek mert olyan szomorú.. de van egy temető (elhagyatott több mint 200 éves és kicsi) oda majd' mindennap megyek mert nagy a fű és ott szoktunk 'piknikezni' a barátommal tudom morbid de szép hely a maga furcsa módján :)
2013. máj. 5. 21:09
6/14 anonim válasza:
miért lenne morbid a fogantatás pillanatában már biztos a halál is legalábbis a mai tudomány szerint nincsen örök élet temetővel meg csak a nyűg van ezért jobb az égetés akkor legalább nincsen oszladozó tetem
2013. máj. 5. 21:09
7/14 anonim válasza:
Nem, de volt egy időszak, mikor reménytelenül szerelmes voltam és odajártam sírdogálni és megnyugodni.
2013. máj. 5. 21:10
8/14 anonim válasza:
a temetők általában nagyon szép helyek. tulajdonképpen csak annyi választja el őket egy igényesen gondozott parktól, hogy a földjében elhunytak fekszenek.
a Fiumei úti sírkert pl. nagyon szép. láttam anyukát, aki a babakocsiban oda vitte levegőzni a gyerkőcét. amit meg is tudok érteni, hiszen sokkal nyugisabb, jobb a levegő mint a Teleki téri dakoták közt...
el tudok vonatkoztatni attól, h temetőben vagyok. a nagyszüleim is ott vannak már sajnos, de szívesen megyek ki hozzájuk, "beszélgetek" velük egy kicsit, megnyugszom.
mondjuk én alapvetően egy olyan ember vagyok, aki képes belenyugodni azokba a dolgokba, amiken nem tud változtatni.
2013. máj. 5. 21:14
9/14 anonim válasza:
Ez egy nagyon jó kérdés amúgy és érdekes:) 25éves vagyok Anyám sírjához szoktam kimenni és igen elfog egy nyugodtság ott egy különleges érzet és ha bármi bajom van akár ott elmondhatom neki amit való életbe nem mondanék el senkinek.És amikor mennék haza van mindig egy olyan érzetem mintha valaki fogna belülről és húzna hogy ne mennyek és bármit megcselexem hamar de onnan elindulni nagyon nehezen tudok.
2013. máj. 5. 21:17
10/14 anonim válasza:
Én igazából(egyszer voltam) soha nem éreztem még olyan érzést amikor ott a levegő a hajamba kapott.Egyszerűen úgyéreztem megált a világ és valahol ott vagyok ahól lennem kell.Egyszerűen valami misztikus érzés fogott el és jól éreztem magam.Mintha minden ember aki ott nyugszik kedvesen üdvözölne és tisztelne.Nem volt ott szerettem,csak idegenek de mégis olyan lett volna mintha ott mindenkit ismernék..A barátném rángatott be,kíváncsiságból és csak néztük hogy mennyi doktor és doktornő fekszik itt.Ráadásul mint 30 alatt voltak.Soha nem éreztem olyat mint amikor ott voltam.Azóta nem voltam temetőben mert félek ha egy szerettem ott lenne akkor megváltozna az az érzés ami oly jó volt.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!