Egy antiszociális ember, képes arra, hogy szeressen legalább egy embert?
Szerintem először is definiáljuk az antiszociális személyiséget:
1. Képtelen a társadalmi szabályoknak megfelelően viselkedni, ez pedig főleg arra értendő, hogy megszegi a törvényt. 2. Csal, visszatérően hazudik, álneveket használ, illetve becsap másokat anyagi vagy örömszerzési célokból. 3. Nem tervez előre, ösztönös. 4. Agresszív, gyakran keveredik verekedésbe. 4. Nem veszi figyelembe sem a saját, sem mások biztonságát. 5. Felelőtlen, nem képes következetes munkavégzésre. 6. Nincs bűntudata.
További jellemzői lehetnek: képtelen a másokkal való együttérzésre, nincsenek hosszútávú céljai, nehezen viseli az unalmat, alkoholt és egyéb tudatmódosító szereket használhat, illetve képtelen megtartani egy állást hosszútávon.
Szerintem még egy ilyen ember is képes lehet a szeretetre, bár én inkább arra lennék kíváncsi, hogy ki az, aki viszont tud szeretni egy ilyen személyiséget?
Olyan ember amilyenre gondolsz, tud. De mivel nincs igazi emberi kapcsolata szinte senkivel, így nincs akit szerethetne. Ha valaki képes elnézni neki a természetét és közel tud hozzá kerülni, akkor van esély rá, hogy megszeresse azt a valakit.
De a zárkózott otthonülőket általában mindenki elkerüli, így csak felszínes kapcsolataik vannak.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!