Aki antiszociális, az rossz ember is egyben, vagy attól még lehet inteligens, jólelkű ember?
Tudom, le leszek pontozva, de:
Hány "szociális" emberről derül ki, hogy megbízhatatlan, gonosz lelkületű? szerintem ezt így nem lehet bekategorizálni.
Véleményem szerint lehet jó lelkű, pláne manapság, mikor már azért is antiszociálisnak neveznek embereket, mert kerülik a tömeget például. Intelligencia: nos, hát ezt embere válogatja!
Petronius:
Kevered a szezont a fazonnal, az aszociálist az antiszociálissal.
Meg ha valakiről kiderül, hogy egy f@sz, akkor az nem szociális, legfeljebb azt hitték róla.
Az antiszociális pont attól antiszociális, hogy ganaj a többi emberrel szemben.
Bocsánat, a kérdésre válaszolva, intelligens még akár lehet is, de jófej jó lelkű abból adódóan hogyan viselkednek az ilyen emberek másokkal, biztosan nem!
Illetve, az intelligencia nekem nem csak a tudást jelenti, de egy bizonyos érzelmi szintet is, empátiát stb. Tudást, amivel kitudja védeni az ember azt, hogy mindig mindenbe beleszóljon, belekössön, az ember torkának ugorjon!
Is-is. Az hogy antiszociális, sok mindenkire mondható, pl. sorozatgyilkosra, de akár egy visszahúzódó emberre is. Előbbinek és utóbbinak is lehet nagyon magas az IQ-ja.
És egy szociális, "barátkozó" ember is lehet nagyon rossz ember, lásd a szélhámosokat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!