Miért sértődik meg sok ember, hogy ha valaki szól nekik, hogy rossz a helyesírásuk?
Ha a helyesírással vagy a magyar nyelvvel kapcsolatban kérdezek, lehet kritizálni. De ha mondjuk a a macskák szaporodásáról teszek fel kérdést, akkor ne ugorjon már rám öt ember, hogy rossz a helyesírásom, ha egyáltalán nem ez a téma.
Majd ha segítség kell a helyesírásban szólok, nem? ;)
Ha értesz a macskákhoz, válaszolsz a kérdésre, ha nem, akkor lapozol. Miért kell beszólni? Én meg ezt nem értem...
Mielőtt itt is nekem ugranának páran:
- a mondjuk után két "a" betűt tettem
- és a végén három pont van.
Uram atyám, segítség, vétettem! Helyesírási szabálysértést követtem el! Most mi lesz? :D
Nyomatékosan elnézést kell kérnem mindenkitől. :))
Második, te most gerjeszted az agressziót? :p
Gépelési hiba bárkinél előfordul, azzal nincs is baj. De amikor valaki úgy ír, hogy se egy vessző, se egy pont, nem látod hol ér véget az egyik mondat, hol a másik, akkor néha jó, ha valaki szól nekik. Másik kedvencem az ijen, ojan, mien, háth és társai. És megköszönné? Á, dehogy! Felfortyan, hogy "siettem".
Nem tudom, de nem bírom,ha nem tudják megjegyezni azt a néhány szót amit ly-vel kell írni. Én sem írok mindig tökéletesen, pedig helyesírás ellenőrző is van a gépen.
Nem csesztetésből javítja ki a másik a helyesírását a kérdezőnek, hanem csupán jóindulatból, hogy ne olyankor égjen, be amikor azért fontos (érettségi, dolgozat, kérelem, vagy szakdolgozat esetleg)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!