Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Lehetek diszkalkuliás?

Lehetek diszkalkuliás?

Figyelt kérdés

Már 16 éves vagyok, de az osztályban a legrosszabb matekos. Egészen általános iskola 5. osztályig jól ment a matek akkor kezdtem lerontani. Egyre rosszabb, már 10.-es gimis vagyok és mindent elfelejtek egyik napról a másikra, ami számokkal kapcsolatos, szabályok, képletek. ha csak kicsit is megértem miről van szó órán, másnapra semmi. (Már aznap délutánra se) Kijöhet ez tizenéves korban is.? Nemtudom mit tehetnék, menjek vizsgálatra vagy ne menjek, de ha pótvizsgára kerül majd a sor, az egész éves tananyagból egy mukkot se értek.

Szeretném tudni hogy mennek az ilyen vizsgálatok, és ha megyek mire számíthatok...és hogy kell-e beutaló vagy valami...hova kéne először mennem?

2013. ápr. 29. 22:33
1 2
 11/16 A kérdező kommentje:
9/10 válaszoló, nem vagyok osztályismétlő (még)
2013. ápr. 30. 18:26
 12/16 A kérdező kommentje:
szerintem logikus hogyha nem tanítja meg senki nemtudok semmi értékelhetőt felmutatni :D
2013. ápr. 30. 18:27
 13/16 acelsziv ***** válasza:
De, ha nem tanítja meg senki, akkor az is logikus, hogy nem tudod, de meg kellene tanulnod nem?
2013. ápr. 30. 19:06
 14/16 A kérdező kommentje:
főleg ha egy mukkot sem értek. :D látom itt senki nem érti mi a problémám. Az hogy nem értem ezáltal nemtudom. könnyű lenne gyakorolni ha egyáltalán neki tudnék állni egy feladatnak.
2013. ápr. 30. 19:23
 15/16 acelsziv ***** válasza:

Ezért írtam RÖGTÖN AZ ELEJÉN, hogy az alapokkal van gondod.

Ott van az is, ami ezt a gondot kezelhetné.

Nekem teljesen mindegy, meddig szivatod magad, én tudtodra adtam egy lehetséges megoldást. Ha élsz vele, a problémád kezelődni fog. Ha nem, akkor minden kínod lesz és a végén meg is bélyegeznek, mint valami féleszűt.

2013. ápr. 30. 19:52
 16/16 anonim ***** válasza:

5.-ig jól ment, tehát az utóbbi 6 év anyagát kellene végigvenned, és nemcsak az utolsó hónapokat. Sajnos nem tudsz az iskolában visszamenni ötödikbe, ezt külső erővel kellene megoldanod.

Nem tudom, hogy fennáll-e még az a lehetőség, hogy a szülő kikér az iskolából egy évre. Valójában ez bukás nélküli évismétlés. Nem tudom pontosan, hogy hogy van ez, vagy hogy megpróbáltátok-e, de ha igen, akkor ez alatt az év alatt, ha jó segítséget kapsz, akkor akár be is hozhatod.

2013. ápr. 30. 20:32
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!