Lehetek én diszkalkuliás?
Interneten láttam h ezek a tünetek erre utalnak:
Nehézségek olyan mindennapi tevékenységekben, mint a visszajáró ellenőrzése, vagy idő leolvasása analóg (mutatós) óráról.
Annak a képességnek a hiánya, hogy pénzügyi terveket készítsen, amely sokszor olyan alapvető szinten sem működik, hogy közelítő becslést tegyen egy kosárban lévő termékek összértékére.
Menetrendeken és órarendeken történő eligazodás nehézsége.
Nem teljesítenek rosszul olyan tárgyakból, mint fizika, vagy geometria, amik logikát igényelnek, amíg azok magasabb szintű számolást nem tartalmaznak.
Rossz időérzék és rossz ítéletek az eltelt idő megbecsülésében.
Nehézségek a jobb és bal megkülönböztetésében.
Nehézségek az égtájak meghatározásában, esetenként még iránytű segítségével is.
Rosszul vagy nem igazodnak el térképeken, ha az hozzájuk viszonyítva nem a megszokott észak-déli irányban van.
Nehézségek tárgyak súlyának és távolságának megbecslésében.
Nehézségek számolást igénylő játék közben az eredmény fejben tartására.
Nehézségek olyan játékokban ahol aritmetikai szabályok vagy bonyolult pontozási rendszer található (pl: póker).
Nehézségek olyan helyzetekben ahol aritmetikai sorozatok találhatók, fizikálisan például a tánclépéseknél, vagy mentálisan dolgok meghatározott sorba rendezésénél és leírásánál.
Ezek miatt nincs önbizalmam és elég sok mindent nem merek csinálni! Ehhez képst általános iskolában osztályelső voltam, gimiben pedig szinte semmit nem tanultam, mégis minden érettségim ötös lett! Szóval HÜLYE nem vagyok, de akkor meg mi van velem?? 18/L
Szerintem nem, vagy csak nagy átrugdosással tudtál volna leérettségizni matekból, ha diszkalkuliás lennél. Nekik a 6 és a 200 között nincs különbség, nagyon nehéz megbírkózniuk az anyaggal.
Ne diagnosztizáld magad, ha felmerült a gyanú, menj el szakemberhez.
szia
én diszkalkuliás vagyok, de ez "mindössze" abban nyilvánul meg, hogy a kerek alakú számjegyeket (pl 0,3,6,8,9...) keverem. ez sajnos számolásnál pl fejben szorzásnál elég gáz, és számtalanszor előfordul, hogy pl 66-ra gondolok, de leírni már 69-et sikerül, vagy 99-et, ha nem figyelek oda.
ezt kiküszöbölendő, mindig nálam van egy picike számológép, ha kell, csak előkapom...
és igen, igaz még, hogy nem vagyok túl jó pókerben :D
de a többi fentebb felsorolt kitétel rám nem igaz.
pl nagyon jól táncolok, profi térérzékelésem van, tájfutok is ahol a térképolvasás ugye létfontosságú, idő- és súlybecsléssel sincs gondom stb.
csak azok a fránya gömbölyded számok :S
(de betűket nem tévesztek össze)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!