Ha diszkalkuliás vagyok, lehetek majd. (? )
Figyelt kérdés
Ügyvéd, Reklámszakember, Pszichológus, Orvos, Geográfus,
Antropológus, Fotós,
Grafológus, Régész, Biológus
2010. febr. 28. 14:08
1/11 anonim válasza:
Mivel ennyiféle egymástól eltérő szakterületet soroltál fel, gyanítom, hogy nem vagy még túl érett és magad sem tudod, hogy mi érdekelne igazán, kb 13-14 körül lehetsz. Mire odajutsz, hogy valóban választanod kell, akkor majd fogod tudni. Először azt döntsd el, hogy humán vagy reál beállítottságú vagy-e, mert nagyon nem mindegy. De ha diszkalkuliás vagy, és erről orvosi papírod van, akkor nem kell majd matekból érettségizned, ami pedig hátrány a további egyetemi felvételinél, úgyhogy jól gondold meg. Inkább most szenvedj ki egy középszintű matekot, mint hogy később kelljen pótolni a felvételi miatt.
2/11 anonim válasza:
Ahova a matek felvételi tárgy, oda biztos nem mehetsz, pl. geográfus, biológus, meg később is elég nagy szükséged lesz rá.
3/11 A kérdező kommentje:
17 vagyok
2010. febr. 28. 14:27
4/11 anonim válasza:
Szia!
Hát sajnos a matek elég sok egyetemen kell. Orvosi szerintem kilőve, mert ott kémia van, ahol szintén rengeteget kell számolgatni. ügyvéd is tanul valami ilyesmi tárgyat, azt hiszem közgazdaságtant. Grafológus talán az egyetlen olyan, ahova nem kell, meg a régész, bár akkor töriből nagyon-nagyon jónak kell lenned.
5/11 A kérdező kommentje:
Még azt sem tudom, hogy reálos vagy humán vagyok...
Humán: Történelem, Irodalom
Reál: Biológia, Földrajz
de a válaszokat köszi
2010. febr. 28. 17:49
6/11 anonim válasza:
Szerintem bármelyik lehetsz. Mindenütt kell egy kis matek, de mindenütt meg lehet úszni.
7/11 anonim válasza:
A számoláshoz használhatsz gépet, de az elméletet tudnod kell. A statisztikához kell, hogy fogalmad legyen a négy alapműveleten kívül a gyökvonással és a hatványozással is.
8/11 anonim válasza:
Ez attól függ, mennyire vagy az. Egyáltalán érettségizel matekból? Ha már gimiben sem megy a matek (gondolok itt kettesre), akkor egyetemen matekból szinte tuti, hogy kibuksz. Olyat válassz, ahova egyáltalán nem kell matek (grafológus, régész, fotós...). Szerintem orvosira nagyon matek nem kell... de ezt egy orvostanhallgató biztos meg tudja mondani.
9/11 A kérdező kommentje:
Ügyvéd? Ahoz kell?
2010. márc. 2. 19:51
10/11 anonim válasza:
Kell, van közgazdaságtan jogon!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!