Kezdőoldal » Közoktatás, tanfolyamok » Egyéb kérdések » Ha jó lett a logikai teszt,...

Ha jó lett a logikai teszt, már nem lehetek diszkalkuliás?

Figyelt kérdés
Tegnap voltunk nevelési tanácsadónál,az iskolám küldött diszkalkulia vizsgálatra,és a logikai tesztnél nagyon jó eredményt értem el.A pszichológus azt mondta hogy az hogy megvan hozzá a logikám,még egyáltalán nem bizonyítja hogy nem vagyok diszkalkuliás.Még két vizsgálat lesz.Aggódom.
2010. máj. 10. 15:30
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Dehogynem, a logikai teszt eredményétől függetlenül lehetsz diszkalkuliás is, meg nem is. A végeredmény a másik két teszttel együtt fog adódni, különben miért végeztetnék el azokat is?
2010. máj. 10. 16:54
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm hogy válaszolt valaki.
2010. máj. 10. 17:15
 3/7 anonim ***** válasza:
100%
Csatlakozom. A disz-es emberek gyakran kifejezetten kreatívak, okosak, a logikának nincs köze a számokhoz. Ha problémát okoz a sorrendiség, helyiérték, a számok leírása, kiolvasása, mennyiség, várható eredmény saccolása, egyszerű műveletek akár 100-as számkörön belül is, akkor vagy diszkalkuliás. Hanyadikos vagy és mik a tünetek és mért aggódsz?
2010. máj. 10. 21:22
 4/7 A kérdező kommentje:
7-es vagyok,és minden tünet felfedezhető rajtam ami a diszkalkuliával jár,nehezen olvasom ki az számokat,rossz az időérzékem,a legegyszerűbb műveleteket sem tudom megoldani akárhányszor veszem át...a tanárúr rengeteget foglalkozott velem hogy fejlesszen,de sajnos teljesen sikertelenül.Aggódom hogy diszkalkuliás leszek,mert az nagyon nem jó.Ám valahol jó lesz ha az leszek és felmentenek az osztályozás alól,mert a matek a tanárok szerint is borzasztóan lerontja az egyébként jó átlagomat.Vicces helyzet,mert a tanárok jobban akarják hogy diszkalkuliás legyek mint én.
2010. máj. 11. 18:25
 5/7 anonim ***** válasza:
100%

Nem "leszel", meg "legyél", hanem vagy. Amennyit megírtál, abból már látatlanban megállapítottam. Ez van. Agyi eltérés, nem tehetsz róla, és valamilyen disz-e legalább a tanulók 10%-ának van. Felmentenek, nem szenvedsz többet a matekkal. A matektanári korrepetálás nem segít, időpocsékolás, hiszen nem ért ennek a speciális állapotnak a kezeléséhez, legfeljebb ebben járatos gyógypedagógus tud valamit javítani. Attól még te egy okos, értelmes, értékes ember vagy.

2.

2.

2010. máj. 11. 19:33
 6/7 A kérdező kommentje:

Akkor nincs mit tenni igaz?Hát jó,így kell lennie.Sokáig nem értettem hogy miért nem vagyok képes megjegyezni egy számsort,vagy a szorzótáblát,azonnal kiestek,akárhányszor próbáltam,de így már világos.Végül az egyik tanárnő ismert rá hogy valami nincs rendben velem.Eleinte néhányan próbáltak "edzeni" hogy biztosak legyenek,de aztán a pszichológusnál kötöttem ki.

Most hogy mondtad,valóban,nekem is van egy diszlexiás osztálytársam.Bár nála szerencsére elég enyhe mértékben.

Nagyon jól estek a szavaid.Kicsit feldobtál.

2010. máj. 14. 15:04
 7/7 anonim ***** válasza:
100%
A diszkalkulia nem betegség, és nem fogyatékosság, hanem az információfeldolgozás egy alternatív módja. Más vagy, mint a többség.
2010. máj. 16. 18:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!