Miért baj, hogy igazságos vagyok a társadalmunkkal szemben?
Gondolok itt arra, hogy pl. a minap sok hölgy és férfi ismerősöm megbotránkozott azon, hogy egyes kultúrákban megcsonkítják a nők nemi szervét. Micsoda kín! Micsoda fájdalom! Micsoda barbárság!...
Én erre felhoztam a mai nőideákat, akik tökéletesen szőrtelenek, és sokszor már egészségtelenül vékonyak. Hogy a legtöbb nő hétről hétről epilál, akár intim területeken is. A szervezet hasonló sokknak van kitéve, idővel szokható, de a sokkhatás megmarad. És lássuk be, most ezt a hóbortot éljük. És mi nők éppúgy büszkén vállaljuk a "kínt" a szépségünkért. Abban a kultúrában pedig ők vállalják büszkén eme beavatást, mert náluk akkor nő a nő, ha ezen átesett.
Erre nekem támadnak, hogy az teljesen más... mert higiénia, meg úgy szép... stb. Pedig igenis, a mi kultúránkban is megvannak ezek a dolgok, csak más formában. És még is én vagyok a "furcsa". No comment.
Igazából én ezzel a témával 12 éves koromban szembesültem. Aztán életem sorén többször előkerült, és még dolgozatot is írtam róla. Szóval azért reménykedem benne, hogy van némi jártasságom a témával a kapcsolatban, főleg, hogy az egyetemre, ahova jártam találkoztam egy olyan lánnyal, aki ismeri ezt a szokást, mert közel lakott ahhoz a területhez.
És nekem nem kényszerről beszélt, hanem büszkeségről.
De a kérdés szempontjából ez nem releváns információ.
Csak nem értem hogy ha a társadalmunk kritikát formál ,akkor magáról miért feledkezik meg? Mindig az a jó, az igazságos, a követendő amit mi képviselünk?
Alapvetően ez pontosan így van, ahogyan az utolsó mondatod szól:
Ami az adott embernek belefér, az a jó, a többi rossz/csúnya/barbár/hülyeség. Ilyen az emberi természet:)
Mondjuk azt is fel lehetne érni ésszel, hogy teljesen igazad van. Nekik a lábelkötés, nekünk a szőrtelenítés. Egy csomó ilyen példát lehet felhozni.
A magam részéről én ha valaki ilyet mond, akkor elintézem annyivel, hogy bár nekem ez undorító/fájdalmas/nem szép, ettől a másik meg azt szokta meg, neki nyilván így jó.
"Ez a szörnyű kínzás műtétnek a legjobb indulattal sem nevezhető mivel többnyire képzetlen öregasszonyok végzik -akik ebből a borzalomból jól megélnek, sőt megbecsülésnek örvendenek-. Minden érzéstelenítés nélkül csonkítják meg a kislányok nemi szervét, majd a lányok lábát szorosan összekötik és a seb teljes gyógyulásáig -ami hetekig is eltarthat- összekötözött lábbal kell feküdniük.
A kislányokat általában 10 éves koruk előtt végzik el a nemi szervek csonkítását. A beavatkozások sterilnek egyáltalán nem nevezhető eszközökkel és kézzel történnek. Előfordul, hogy több kislány is átesik egymás után ezen a barbár szertartáson, mindenféle fertőtlenítés nélkül. Nagy a fertőzésveszély is így a szörnyű fájdalmon kívül a kislányoknál súlyos vérzés, sokk, a szomszédos szervek megsértése, hepatitisz vagy AIDS-fertőzés is bekövetkezhet. A súlyos vérzés, a sokk és a fellépő fertőzések miatt elég magas a kislányok halálozási aránya.
1. a legkisebb beavatkozás az úgynevezett Sunna-műtét, ilyenkor a csikló tetejét borító bőrt távolítják el Ez felel meg a fiúk körülmetélésének.
2. a csikó és a kisajkak teljes kimetszése
3. a legdurvább beavatkozás az úgynevezett infibuláció amikor a teljes csiklót, a kisajkakat és a nagyajkak középső részét vágják ki, sőt a hüvely nyílását össze is varrják oly módon, hogy egy pici nyíláson a vizelet egy másikon pedig a menstruációs vér távozni tudjon."
Óh ez tényleg egyenlő azzal,hogy önként elmegyek a kozmetikushoz, szétteszem a lábam és 5 perc alatt legyantáz.
Utána kéne járnod a dolgoknak mielőtt ilyen drasztikus kijelentéseket teszel.
Azért a szőrtelenítést ne hasonlítsuk össze a csonkítással, mert nem az. A szőr pár nap után visszanő. A megcsonkított testrész nem. Én is olvasgattam hasonló témában, de a bevett gyakorlat szerint kislányokon végzik el, iszonyú fájdalommal. Most akkor hol vonható párhuzam?
Mi is a kérdésed igazából?
"A felsőoktatás szégyene, hogy részt vehettél benne."
Legfeljebb a félretájékozottságé. Ne legyünk ennyire előítéletek. Főleg ne olyan terülten, ahol a vádnak megfelelően járunk el, mert mi bizonyítjuk ezzel, hogy semmivel sem vagyunk különbek a vádlottnál :)
Én értem, hogy itt most támadás folyik, csak azt lehet okosan is. És renden, megértettem, hogy felindultságodban vétettél hibát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!