Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Manapság miért ilyen ritka a...

Manapság miért ilyen ritka a jó tanár?

Figyelt kérdés

Azt vettem észre, hogy manapság iszonyú ritka a jó, és IGAZI pedagógus.

Csak semmirekellő, sz*r tanárok vannak...pl matektanárnőnk.

Végigordította az egész órát, csak azért mert az osztály nem értette az anyagot és megkértük h magyarázza el jobban, utána meg képes volt ebből íratni....

Elmagyarázni?? Ugyan...írjatok belőle, bevágok mindenkinek egy egyest és akkor menni fog....

Vagy csak nálunk vannak szemét tanárok? Mik a tapasztalataitok?

Nektek van hasonló tanárotok? Miért rossz tanár ő, ha van?

2013. márc. 29. 11:02
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
83%

én vagyok a 4.

szerintem a diákon is múlik egy óra menete! teljesen más úgy órát tartani h látod mindenki arcán az unalmat vagy pedig azért akad olyan aki bekapcsolódik az órába. szerintem egy óra kimenetele csapatmunka a diákok és a tanár részéről. ha valami nem jó akkor mind a két fél hibás!

2013. márc. 29. 16:09
 12/16 anonim ***** válasza:
100%

"Sajnos a tanárképző egyetemeken nem igazán szelektálnak az alapján, hogy valaki emberileg alkalmas-e a feladatra."

ITT A PONT!

Hatalmas szükség volna a külön alkalmassági vizsgára azoknál is, akik egészséges gyerekeket kívánnak tanítani, egyrészt mert borzasztóan felhígult a szakma (és ezzel párhuzamosan zuhant az oktatás színvonala), másrészt meg, mert egy életre szóló görcsöt ültethet el egy szadista, érdektelen, basáskodó, idegbeteg tanár a kisebb és nagyobb gyerekekben is.

2013. márc. 29. 21:23
 13/16 anonim ***** válasza:
67%

Persze, mert olyan sokan jelentkeznek ám tanárnak, pl. fizikatanárnak pár éve összesen 3-an az országban, hogy te olyan nagy szűrést tudj végezni.

Örülnek, ha összejön a létszám-

2013. márc. 30. 00:45
 14/16 anonim ***** válasza:
100%

Olyanról még nem hallottál, hogy újrafelvételizés/átjelentkezés? Azok játsszák meg, akiket vagy eltanácsolnak egy adott szakról, vagy önmaga dönt arról, hogy otthagyja, de mert kell egy megoldás, tanári szakra jelentkezik. Itt jönne az alkalmassági vizsga.

Milyen érdekes, hogy bizonyos szemeszterek végének közeledtével sokan átjelentkeznek/újrafelvételiznek tanári szakra.

Nem az a megoldás, hogy teletömünk egy szakmát arra alkalmatlanokkal, csak azért, hogy ne legyenek munkanélküliek. Talán úgy kéne belépni a felsőoktatásba, hogy már van egy nagyjábóli elképzelés arról, mit akar magával kezdeni az ember; nem csak úgy jelentkezni, hogy "á, ez jól hangzik, meg most menő, akkor beírom ezt, aztán lesz, ahogy lesz".

Nem kizárt, hogy nem volna olyan sok kontár - akár az oktatásban is.

2013. márc. 30. 18:39
 15/16 anonim ***** válasza:

4.vagyok.

az utolsónak igaza van! sok olyan "tölti fel" a tanári kart aki nem való oda és ezért azok is háttérbe kerülnek akik lelkiismertesek és róluk is azt gondolják h pár év után fásultak lesznek. én pl tanárnő szeretnék lenni de senkinek nem merem mondani mert félek h lenéznek érte! szinte szégyellem a döntésem de meg akarom mutatni h én nem olyan leszek mint amilyennek általánosítanak.

2013. márc. 30. 19:15
 16/16 anonim válasza:

Rossz tanárok mindig voltak, vannak és lesznek.

De igazából ez nem tanár kérdés.

Ha valaki embernek gyenge minőségű, tanárnak se lesz különb.

2018. máj. 14. 20:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!