Hogy leszek így tanár?
28 éves pedagógushallgató vagyok. Kisméretű,fiatal arcú nőként már néztek fiatalabbnak a koromnál,de egy mai eset miatt elgondolkoztam.
Egy gimiben voltam hospitálni,ahogy letelt az óra,mentem volna kifelé. A bejáratnál a portás egyszerűen elém állt,hogy hova,hova,nem mehetek sehova. Kérdeztek,miért. Mert a diákok nem hagyhatják el az iskolát iskolaidőben. Ó,mondom,én hospitálni voltam,nem diák vagyok. Erre ő gyanakodva,engem méregetve mondta: nem úgy néz ki. Aztán csak elállt az utamból.
Ezen akár jót is lehetne röhögni,csakhogy felmerül a kérdés,hogy hogy fognak így komolyan venni majd a diákok,ha úgy nézek ki,mint ők. És ezt egy férfi mondta! Jelen esetben ez nem előny. Hiába sminkelnék,ők is sminkelnek.
Egyelőre még csak hospitálok,tanítási gyakorlatom ősztől lesz (MA 5. féléve),de már most látom az óráknál,hogy gyakorlatilag le se tojnak. Hogy is lehetne komolyan venni engem,ha azt a 10 évet letagadhatnám,ami a tanulók és köztem van? Mi lesz így?
nem olvastam az előző hsz-t de valószínűleg hasonlót írt: nem a kinézet adja a tiszteletet, az csak rásegít
anno a gimibe jött hozzánk is egy ilyen fiatal tanárnő ... fentük a fogunkat rá ... aztán hamar elvette a kedvünk, mert kemény volt mint a vídia ... de igazságos és szakmailag jó
Nézd a dolgok pozitív oldalát! Még mindig jobb, ha fiatalabbnak látszol a korodnál, mintha öregebbnek tűnnél. Egyébként meglátod, az összes fiú szerelmes lesz beléd.
A mi iskolánkban is van egy tesitanárnő, aki úgy néz ki, és úgy is öltözködik, mint egy kis kölyök. Semmi baja soha nem volt a tisztelettel. Mindenki elfogadta olyannak, amilyen. A kollégák is és a srácok is nagyon szeretik.
Sajnos volt egyszer egy ilyen tanárom. Szegény pára középiskolai tanárként leszerepelt, 5 hónapba telt mire kirúgták.
Egyet mondhatok, ne próbálj meg úgy fegyelmezni egy 17-18 évesekből álló osztályt hogy felrajzolsz 3 napocskát a táblára amiket ha letörölsz röpdolgozatot íratsz.
Légy határozott, várd el hogy tiszteljenek, de ugyanígy elvárja egy diák is hogy tiszteljék. Személy szerint már akkor megdöbbenek amikor egy tanár magázva szólít meg. Egyrészt összezavar mert szokatlan, másrészt valahol jólesik, hogy nem egy jöttment, semmibenézett diák vagyok, hanem már tisztelettel szólít meg.
Személyes élmény és vélemény, nem mondom hogy garantált siker.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!