Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Hogy leszek így tanár?

Hogy leszek így tanár?

Figyelt kérdés

28 éves pedagógushallgató vagyok. Kisméretű,fiatal arcú nőként már néztek fiatalabbnak a koromnál,de egy mai eset miatt elgondolkoztam.

Egy gimiben voltam hospitálni,ahogy letelt az óra,mentem volna kifelé. A bejáratnál a portás egyszerűen elém állt,hogy hova,hova,nem mehetek sehova. Kérdeztek,miért. Mert a diákok nem hagyhatják el az iskolát iskolaidőben. Ó,mondom,én hospitálni voltam,nem diák vagyok. Erre ő gyanakodva,engem méregetve mondta: nem úgy néz ki. Aztán csak elállt az utamból.

Ezen akár jót is lehetne röhögni,csakhogy felmerül a kérdés,hogy hogy fognak így komolyan venni majd a diákok,ha úgy nézek ki,mint ők. És ezt egy férfi mondta! Jelen esetben ez nem előny. Hiába sminkelnék,ők is sminkelnek.

Egyelőre még csak hospitálok,tanítási gyakorlatom ősztől lesz (MA 5. féléve),de már most látom az óráknál,hogy gyakorlatilag le se tojnak. Hogy is lehetne komolyan venni engem,ha azt a 10 évet letagadhatnám,ami a tanulók és köztem van? Mi lesz így?

2013. márc. 14. 17:22
 1/6 anonim ***** válasza:
Tudod, nem a kor adja meg az alapvető tiszteletet. Valami kevés köze van hozzá, olyan első benyomás-féle, de nem ez a lényeg. Mi az ofő órán középiskolában mindig tarthattuk az órát, ilyenkor előre megegyeztünk, hogy most földrajz, töri, matek, magyar, vagy mi legyen, esetleg társadalmi ismeretek, érdekességek. A törit, a magyart és a földrajzot nagyon sok esetben én tartottam, mert ezekből nagyon jó voltam. Sosem volt gond semmivel, senkivel, még azok is odafigyeltek, akik egyébként nem annyira. Az osztályfőnök szerint is nagyon jó tanár lennék, mert le tudom kötni őket, a fejükben ragad, de nem unalmas az óra. Végül egészen más irányba mentem tovább, úgy alakult, de álmom, hogy egyszer taníthatok (itthon így is teszem, a környéken lakó gyerekek meg rokonok járnak hozzám tanulni, leckézni, korrepetálásra). Tedd érdekessé az órád, és legyél határozott, aki kedves, de látszik azért, hogy nem lehet vele szórakozni. Nálunk a legszigorúbb tanárnő, akitól a leginkább tartottunk, az egy kb vasággyal együtt 40 kg-os, alig 150 cm-es 30 év körüli nő volt. Nála mindig fegyelem volt. A 120 kg-os 2 m-es 40-es férfi meg allig tudott fegyelmet tartani. Szóval hidd el, nem ettől függ.
2013. márc. 14. 17:36
 2/6 anonim ***** válasza:
ez egy esetre emlékeztet engem amikor egy fiatal arcu férfi tanár jött be hozzánk helyettesíteni, húznám be a terem ajtaját erre valaki a másik oldatról húzza, csak az arcát láttam és azt mondtam neki, hogy ne szórakozzál, erre a csajok mondták, hogy engedjem be, ő a tanár, húúúú de égett a pofám, szerencsére jófej volt és megbocsájtott, de a mai napig szégyellem maga az eset miatt, hát igen nem könnyű ha az ember fiatalabbnak néz ki a koránál, én pl 20 vagyok, de 16-17-nek nézek ki, de engem nem zavar
2013. márc. 14. 17:42
 3/6 anonim ***** válasza:

nem olvastam az előző hsz-t de valószínűleg hasonlót írt: nem a kinézet adja a tiszteletet, az csak rásegít

anno a gimibe jött hozzánk is egy ilyen fiatal tanárnő ... fentük a fogunkat rá ... aztán hamar elvette a kedvünk, mert kemény volt mint a vídia ... de igazságos és szakmailag jó

2013. márc. 14. 17:43
 4/6 tetris ***** válasza:

Nézd a dolgok pozitív oldalát! Még mindig jobb, ha fiatalabbnak látszol a korodnál, mintha öregebbnek tűnnél. Egyébként meglátod, az összes fiú szerelmes lesz beléd.

A mi iskolánkban is van egy tesitanárnő, aki úgy néz ki, és úgy is öltözködik, mint egy kis kölyök. Semmi baja soha nem volt a tisztelettel. Mindenki elfogadta olyannak, amilyen. A kollégák is és a srácok is nagyon szeretik.

2013. márc. 14. 17:49
 5/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat,kissé megnyugodtam.
2013. márc. 14. 17:59
 6/6 anonim válasza:

Sajnos volt egyszer egy ilyen tanárom. Szegény pára középiskolai tanárként leszerepelt, 5 hónapba telt mire kirúgták.

Egyet mondhatok, ne próbálj meg úgy fegyelmezni egy 17-18 évesekből álló osztályt hogy felrajzolsz 3 napocskát a táblára amiket ha letörölsz röpdolgozatot íratsz.

Légy határozott, várd el hogy tiszteljenek, de ugyanígy elvárja egy diák is hogy tiszteljék. Személy szerint már akkor megdöbbenek amikor egy tanár magázva szólít meg. Egyrészt összezavar mert szokatlan, másrészt valahol jólesik, hogy nem egy jöttment, semmibenézett diák vagyok, hanem már tisztelettel szólít meg.

Személyes élmény és vélemény, nem mondom hogy garantált siker.

2013. márc. 15. 01:33

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!