Kezdőoldal » Kultúra és közösség » Egyéb kérdések » Tanár leszek. Elvárhatom a...

Tanár leszek. Elvárhatom a diákjaimtól, hogy ne puskázzanak, ha a suliban én is puskázom?

Figyelt kérdés
2012. dec. 15. 19:09
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
81%
Minden tanar elvarja a diaktol, hogy ne puskazzon. De amig iskola lesz e Foldon, addig puskazas is.
2012. dec. 15. 19:27
 2/15 Morozov ***** válasza:
85%
Puskázzanak csak, hiszen a tizedét sem fogják hasznosítani annak amivel tömik a fejüket...én csak akkor foglalkoznák a puskázókkal, ha valami olyan dolgozatot írnak amiben a későbbi életpályájuk során nagy eséllyel hasznosítandó dolgok vannak.
2012. dec. 15. 19:29
 3/15 anonim válasza:
88%

A diákoktól soha nem várhatod el, hogy becsületesen írjanak meg maguktól egy dolgozatot puskázás nélkül, tisztelet a kivételnek. Én is diák vagyok. Az első dolgozatnál dől el minden, mennyire mernek majd puskázni egy adott tanárnál. Tehát ha csak ülsz miközben ők írják a dolgozatukat, akkor nem félnek használni, max az elől ülök. Nálunk az egyik tanár azzal a módszerrel rukkolt elő, hogy 2 egyest ad a dolgozatára annak aki lebukik, de a tanár alig figyel, így ugyan úgy puskáznak. Viszont ha komolyan járkálsz a padok közt, figyeled ki mit csinál, hidd el nem mernek, vagy ha tudnak is, akkor is csak 1-2 másodpercre, mert izgulnak a lebukásveszélye miatt. A legjobb módszer, ha néha hátramész teljesen az osztályterembe a tanulók mögé és figyeld meg, jó páran abbafogják hagyni az írást, sőt a leggyanúsabb az, aki hátra is néz, hogy éppen hol a tanár, vagy feltűnően oldalra tekinget, hogy lássa még is merre lehet. Tapasztalatból mondom, én is puskázom sokszor, még sohasem buktam le a módszeremmel, de ha ezt csinálná a tanár, akkor nem tudnék. Az osztályterembe hátramenő tanár miatt még én is pislantok sokszor oldalra, merre lehet.

Mindenki azt mondogatja, hogy amennyi időt a puskakészítésre szánnak az emberek, annyi idő alatt meg is tanulja. Lehet.

Én csak azért puskázom, mert ha felesleges dolgot tanulunk, tényleg olyat, aminek semmi hasznát nem fogom venni az életbe, akkor minek tanuljam meg. Egyszer túl vagyok dolgozatkor rajta és soha nem találkozok vele az életben. A matek az egyetlen kivétel, mert tény hogy amit tanítanak, annak sincs semmi haszna az életbe, de azt vagy érti az ember , vagy nem. Itt nem arra gondoltam, hogy ne tudjon az ember osztani, szorozni, összeadni,stb..., de ahol tényleg annyira túlbonyolítják, hogy örülsz ha szám van az egyenletbe, kérdem én: Mi értelme? Találkozni fogok ilyennel az életembe? Nem. Ezért puskázom ilyen esetekben. Természetesen aki tanárnak, tudósnak, és hasonlóknak készül, annak hasznos és tanulja meg, én nekem nem kell tudnom ezeket.

Szóval ha tudják a diákok, hogy nálad igenis nagyon nehéz puskázni és ha el is csípsz egyet-kettőt, akkor onnantól már nem fognak, mert tényleg nem éri meg. Arra, hogy pár másodpercre elővegye a puskát és talán megüti a 2-est, aztán jön egy felelés, nem tud semmit, akkor sokat nem ért a 2-es, szóval muszáj lesz tanulnia. :)

2012. dec. 15. 19:38
 4/15 anonim válasza:
100%
Erre akartam kilyukadni, amit Morozov írt röviden, csak hosszabban sikerült kifejeznem magam. :-)
2012. dec. 15. 19:44
 5/15 anonim válasza:
100%
Ha puskáznának megadnám a 2-est, mert már azt is elkészítették, leírták,átolvasták..valamennyi rájuk ragadt...
2012. dec. 15. 19:54
 6/15 anonim válasza:
100%
Ha tiltasz valamit, akkor azt még jobban akarják...
2012. dec. 15. 20:00
 7/15 anonim válasza:
100%
Szerintem ne engedd meg neki, vagy legalábbis tudasd velük, hogy te ezt nem tűröd. Ha szemfüles leszel, akkor úgyis megtanulják , hogy a te óráidon nem lehet puskázni. :D
2012. dec. 15. 20:05
 8/15 anonim ***** válasza:
71%

Mivel felnőttként rájöttem, hogy kurrváára nem bazsik egy öltéssel, hogy puskáztam-e anno a suliban vagy sem, átértékelődik és üres fontoskodásnak tűnik így utólag, én, ha tanár lennék, pont leszarnám, hogy puskáznak-e vagy sem.

Minek idegesítsem magam? A fizum nem változna. A gyerekek életére sem lenne semmilyen kihatással.

Akkor meg?

2012. dec. 15. 20:31
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Az én egykori tanárom szokása az volt, hogy a dolgozat utáni órán kiválasztott egy olyan emberkét, akinek nagyon jól sikerült a dolgozata, es lefeleltette ugyanabból. Ha nem tudta elmondani a leírtakat, két egyest kapott az ötös dolgozat helyett. Tehát aki nem akart két egyest, az bebiflázta másnapra. Ugyanezt csinálta a tanár azokkal is, akik egyes dolgozatot írtak, ha másnap felmondták az anyagot, egyes helyett hármast kaptak, de ott is csak egy ember kapott lehetőséget, hogy azért mégiscsak tanuljunk a dolira.
2012. dec. 15. 20:35
 10/15 anonim ***** válasza:
Milyen tárgyat tanítasz? Mert más a helyzet a humán és más a reál tárgyaknál a puskázás terén. Pl. matekból vagy fizikából ha van valami feladat, akkor csak az segít, ha nézi a füzetét, de hát azt szinte lehetetlen észrevétlenül csinálni. Amikor más tárgyból elméletből kell írni, akkor már van haszna a puskának...
2012. dec. 16. 00:30
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!