Tanár leszek. Elvárhatom a diákjaimtól, hogy ne puskázzanak, ha a suliban én is puskázom?
Figyelt kérdés
2012. dec. 15. 19:09
11/15 anonim válasza:
Nekünk egy tanár mindig azt mondta, hogy PUSKÁZNI SZABAD, de ha észreveszi, akkor 1-es!
Ez a tanár be is vallotta őszintén, hogy ő is puskázott általános iskolás és középiskolás korában, ezért is nem tiltotta meg, csak úgy kellet csinálni, hogy ne vegye észre. Persze többeknél sikerült észre vennie, így aztán nekik ment az 1-es.
Egy másik tanárnak meg bevett szokása volt, hogy dolgozatírás alatt újságot olvasott, de jó nagyot, ami mögül nem lehetett kilátni (csak dolgozatíráskor hozta az újságot). Egyébként olyan tantárgyat tanított, amit az életben semmire nem tudunk használni, szóval ő tudatosan a puskázásra ösztönzött, mert egy percre nem nézett ki az újság mögül.
12/15 anonim válasza:
Szia! AZ, hogy te most puskázol, a későbbi diákjaid közül senki sem fogja tudni, szóval akármit elvárhatsz, azt nem fogják a képedbe törölni, na de tanárúr/nő maga is csalt annak idején! Ez a te titkod, viszont a munkád során ez nem befolyásolhat. Én semmiképp nem engedném a puskázást,bár én is puskáztam. Ha nem teszel soha semmit a csalók ellen, mondván, ugyan, hiszen én is ilyen voltam, akkor a tanulók nem fognak sem téged, sem a tantárgyadat komolyan venni, és csak úgy tekintenek majd rá, mint egy óra, amire nyomtatni kell a kiscetliket. Ha érettségi tantárgyról van szó, akkor meg kiváltképp ragaszkodnod kell ahhoz, hogy a tanulók a lehető legtöbbet elsajátítsák abból, amit leadsz nekik, mert szóbelin majd nehezen boldogulnak a bizottság előtt. Nem kell állandóan ezen stresszelni, de ha rajtakapsz valakit, példát kell statuálni a közösség előtt és igenis bevésni az egyest...különben oda a tisztelet /már ha van manapság ilyen tanár-diák közt/, és mindenki csak ellógja majd az óráid és mindegyik puskázni fog, órán meg senki se figyel, mert minek, úgyis kimásolja a könyvből..
13/15 anonim válasza:
Azt hozzáteszem, hogy nekem is volt tanárom, aki géptant tanított, és a lányokat többségben átengedte félévkor, évvégén, ha órán nem voltunk vele bunkók és nem zajongtunk meg zenét hallgattunk mp3-on. Ő is nagyon jól tudta, hogy az összes dogát kipuskázták a lányok, mert gőzünk sem volt a pneumatikus rendszerről. Nem kell feleslegesen megkeseríteni a diákok életét, de ha fontos tárgyról van szó /matek, irodalom, nyelv/, akkor azt hiszem keményebbnek kell lenni mindenkivel szemben.
14/15 anonim válasza:
Csak azt várhatod el tőlük, hogy ne bukjanak le. Te pedig akár sportot is űzhetsz a puskázók vadászásából, biztosan mindenki élvezné (vagy csak te).
15/15 anonim válasza:
magamból adódoan én hagynám. Érettségin az megy át, aki részt vett az órákon eleve, a puskából meg sokminden ráragadhat az emberre
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!